10 dakikalık menemen tarifi! Suyuna ekmek banabilirsiniz

Menemen kahvaltı saatinize eşlik ediyor. Sulu sulu menemen nasıl yapılır detaylı öğrenebilirsiniz. Baharatlarla lezzet deposu haline gelene menemen nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Menemen hızlıca hazır olur. Son aşamada kaşarla süslenen menemen içerisine neler giriyor? İşte adım adım menemen tarifi...

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı (veya tereyağı)

4 adet yeşil biber (doğranmış)

4 adet olgun domates (kabukları soyulup doğranmış)

4 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Karabiber (isteğe göre)

Pul biber (isteğe göre)

Kaşar peyniri veya beyaz peynir (isteğe bağlı, son aşamada)

��‍�� Yapılışı:

Biberleri kavurun:

Tavayı ocağa alın, yağı ekleyin. Yağ ısındığında doğranmış yeşil biberleri ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar kavurun.

Domatesleri ekleyin:

Biberler yumuşayınca doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edin.

Domatesler suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 8-10 dakika) pişirin.

Yumurtaları ekleyin:

Yumurtaları ister direkt kırarak, ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyebilirsiniz.

Karıştırmadan bırakırsanız "yumurtalı menemen", karıştırırsanız "klasik menemen" olur.

Peyniri ve son dokunuşu yapın:

Eğer peynir ekleyecekseniz yumurtalar yarı pişmişken üzerine serpin. Peynir hafif eridiğinde ocaktan alın.

Sıcak servis edin:

Yanına taze ekmek veya bazlama ile servis edin.

Püf Noktaları:

Menemenin sırrı domatesin su oranı ve pişirme süresinde. Çok sulu olursa biraz fazla pişirin, kurursa az su ekleyin.

Yumurtayı fazla pişirmemek, menemenin ipeksi kıvamını korur.