AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mandalina kışın en çok sevilen meyvelerden biri. Peki, mandalina yaprağının kabızlık ilacı olduğunu hiç duydunuz mu?
Evet, kulağınıza tuhaf gelecek ama mandalinanın kabuğu da yaprağı da vücuda şifa.
MANDALİNA YAPRAĞI NASIL KULLANILIR?
Yaprakları temizleyin ve yıkayın.
Bir tencereye ya da cezveye alın ve suyla bir güzel kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra tüketilmeye hazır. Bazıları buna çay da diyebilir.
MANDALİNA YAPRAĞININ FAYDALARI
Kabızlık için faydalıdır. Şişkinliği de giderir.
Mandalina yaprağı, meyvesi ile birlikte kaynatılıp içildiği zaman cilde de iyi gelir.
Mandalina kabuğundan çıkan yağ cilt sarkmasını önler.
Bağışıklığı güçlendirir
Yağ yakımını hızlandırır
MANDALİNA KABUKLARI NASIL KULLANILIR?
Mandalina kabuklarını güneşte kurutun. Kuruduktan sonra robottan geçirebilirsiniz.
Mandalina kabuklarını salatalarda, yemeklerde, keklerde, kurabiyelerde kullanabilirsiniz.