AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Altın günlerinin beş çaylarının en değerli tarifi olan kısırın doğru ölçüsünü sizler için araştırdık. En besleyici ve renkli olan kısır tarifi sayesinde damaklarınız şenlenecek. İnce bulgurdan yapılan kısır gün boyu tok tutar. Çayın demi tutana kadar hazır olan kısır lezzeti, Doğu mutfağına özgü bir tarifle karşınıza çıktık.
Acısı baharatı ve içindeki detaylı sebzeleri sayesinde bol bol tüketebileceğiniz bu kısır tarifini not etmeyi unutmayın!
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kadar sıcak su
1 yemek kaşığı kadar domates ve biber salçası karışımı
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Bir adet limon suyu
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, pul biber ve karabiber
Bir kasenin içine ince bulguru koyun üzerine yarım çay kaşığı kadar tuzu ilave edip yarım su bardağı kadar sıcak su boşaltın.
Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
Akabinde maydanoz, soğan ve naneyi küp küp kesin.
Haşlanmış ince bulgurun içine karışık salçayı koyup karıştırın.
Ardından yağı yeşillikleri ve baharatları koyun.
En son limon suyunu dökün.
Afiyet şifa olsun...