10 dakikada yapılır! Bir kasesiyle gün boyu tok tutan kısır tarifi

Kuru baklagiller arasında en tok tutucu olan ince bulgurdan yapılan kısır, aperatif yemekler arasında yer alır. Dikkatli bir ölçüde yapılması gereken kısır çayın yanına yakışır. Beş çaylarında tüketildiği gibi akşam yemeği olarak da yapılır. Peki en doğru kısır tarifi nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Altın günlerinin beş çaylarının en değerli tarifi olan kısırın doğru ölçüsünü sizler için araştırdık. En besleyici ve renkli olan kısır tarifi sayesinde damaklarınız şenlenecek. İnce bulgurdan yapılan kısır gün boyu tok tutar. Çayın demi tutana kadar hazır olan kısır lezzeti, Doğu mutfağına özgü bir tarifle karşınıza çıktık.

Acısı baharatı ve içindeki detaylı sebzeleri sayesinde bol bol tüketebileceğiniz bu kısır tarifini not etmeyi unutmayın!

EN DOĞRU KISIR TARİFİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur

Yarım su bardağı kadar sıcak su

1 yemek kaşığı kadar domates ve biber salçası karışımı

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

Bir adet limon suyu

3 dal yeşil soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

Bir yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz, pul biber ve karabiber

YAPILIŞI

Bir kasenin içine ince bulguru koyun üzerine yarım çay kaşığı kadar tuzu ilave edip yarım su bardağı kadar sıcak su boşaltın.

Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.

Akabinde maydanoz, soğan ve naneyi küp küp kesin.

Haşlanmış ince bulgurun içine karışık salçayı koyup karıştırın.

Ardından yağı yeşillikleri ve baharatları koyun.

En son limon suyunu dökün.

Afiyet şifa olsun...

Vücudun direncini artıran kahvaltılık içecek tarifi! Virüs ve bakterileri uzak tutuyor