10 dakikada uçuğu yok ediyor! Uçuk için doğal çözümler

Genellikle dudaklarda ya da ağız çevresinde olan uçuklar bazen özellikle en özel günlerde ortaya çıkıyor. Ağrının yanı sıra kötü görüntüye sebep olan uçuklara buz, lavanta yağı ve süt iyi geliyor. Uçukları yok eden doğal çözümler haberimizde...

Uçuklara doğal çözümler araştırılıyor. Genellikle ağız içinde, dudaklarda ve ağız çevresinde hafif bir kaşıntı olarak ortaya çıkan uçuklar, zamanla kabarcık ve ağrılı yaralara dönüşür. Ağrı ve acıların yanı sıra kişilerde estetik kaygılara sebep olan uçuklar, konuşma ve yemek yeme gibi eylemleri de zorlaştırır. Vücuda giren uçuk (herpes) virüsü, öncelikle yerleştiği bölgede enfeksiyon oluşturur. Daha sonra o bölgedeki sinirlere yerleşir. Peki, uçuklar nasıl geçer?

PAMUKLA SÜT SÜRÜN

Bir parça pamuğu süte batırın ve birkaç dakika bekleyin. Hemen yıkamayın, bir süre uygulayın ve bekleyin.

BUZ UYGULANABİLİR

Vücudun bağışıklığının azaldığı durumlarda çoğalan bu virüs, uçukların oluşmasına zemin hazırlar. Ayrıca uykusuzluk, yorgunluk, aşırı stres, korku ve panik, soğuk algınlığı ve grip, aşırı güneş ışığı, UV ışınları, hormonal değişimler ve dengesiz beslenme gibi durumlarda da vücuttaki uçuk virüsü yeniden aktif bir hal alabilir. Uçuk kendini, genellikle kaşınma, sızlama veya yanma gibi belirtilerle gösterir. Bu gibi belirtiler hissedilmeye başlandığında, uçuğun verdiği rahatsızlığı azaltabilmek için antiviral uçuk kremleri kullanılabilir. Ağrı ve sızılara yol açabilir. Bu ağrıları azaltmak için uçuklu bölgeye buz uygulanabilir.

LAVANTA YAĞI

Bitkisel tedavi uzmanları uçuk için şu karışımı öneriyor: Yarım bardak bal, 10 damla nane yağı, 10 damla çay ağacı yağı, 15 damla lavanta yağı. Tüm malzemeleri küçük bir cam şişede karıştırın. Karışımı günde 2 kez uçuk veya soğuk algınlığı yaralarının üzerine sürün. Olabildiğince ya da en azından birkaç dakika boyunca yaranın üzerinde kalmasını sağlayın.

SARIMSAK 10 DAKİKADA ÇÖZÜM

Sarımsak; virüs, bakteri ve mantarları durdurabilen bir antibiyotiktir. Bir diş sarımsağı doğrayıp doğrudan uçuğun üstüne koyun. Büyük bir uçuksa, aynı işlemi taze dişlerle tekrar edin. Ilık suyla durulamadan önce sarımsağı 10 dakika boyunca uçuk üzerinde tutun. Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya neden olabilir ama bu belirtiler kısa sürede kaybolacaktır.