Tencerede sufle tarifi son yılların en popüler tarifleri arasında yer alıyor. Peki, tencerede suflenin püf noktası nedir? Nasıl pişirilir? İşte çikolataya hayır diyemeyenler için 10 dakikada tencerede sufle tarifi...
PRATİK TENCEREDE SUFLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 paket sütlü çikolata
10 DAKİKADA TENCEREDE SUFLE TARİFİ YAPILIŞI
Tencerede sufle pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Öncelikle yumurta ve şeker beyaz bir kıvama gelene kadar çırpın. Süt, yağ, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu elekten geçirerek ekleyin ve kıvamı ayarlayın. Suflenin püf noktası burasıdır.
Sufle kaplarını sıvı yağ ile yağlayın. Dileyenler fincan da kullanabilir. Kaplara yarıya kadar karışımdan dökün. Ortasına sütlü çikolatadan 2 parça koyun.
Tencerede kaynayan suyun içine kapları koyup üzerini de bezle kapatıp hiç açmadan 10 dakika kadar pişirin. Biraz daha sıvı olmasını isterseniz pişirme süresini azaltabilirsiniz.
Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
TENCEREDE SUFLENİN PÜF NOKTALARI
Un mutlaka elenmelidir. Yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır.