10 dakikada mükemmel kahvaltılık tarifi! Ekmekle pratik tarifler

En güzel kahvaltılık tarifler hafta sonu kahvaltısı için hazırlanır. Pankek, tost, yumurta gibi hep aynı tariflerden sıkıldıysanız kahvaltı için ekmek üstü tarifleri deneyebilirsiniz. İşte hafta sonuna güzel başlama sebebi olan kahvaltılık tarif önerileri...

Kahvaltılık tarifleri genelde hafta sonu hazırlanır. En özenli, en lezzetli kahvaltılık tarifleri pazar günü için araştırılır. Sıcak ekmekleriniz ve demlenmiş çayınız hazırsa işte size nefis kahvaltılık tarifleri. Özellikle kahvaltıda doymak isteyenler bu önerilere bayılacak.

LABNELİ EKMEKLİ TARİF

Kahvaltılık tarif için ekmek dilimlerini kızartın. Labneyi krema kıvamında çırpıp dalgalı bir şekilde ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Üzerine isteğinize göre domates, salatalık ve fesleğenle süsleyebilirsiniz. İsteyenler salamla da süsleyebilir.

AVOKADOLU TARİF

Yarım avokadoyu sızma zeytinyağı, deniz tuzu ve taze limon suyu ile püre kıvamında ezin. Ekmeğin üzerine sürüp haşlanmış yumurta ile tamamlayın. Pul biber ve taze fesleğen ile servis edin. Afiyet olsun

KAŞARLI EKMEK DİLİMLERİ

Ekmekleri dilimleyin. Üzerine tereyağı sürün ve kaşar rendeleyin. Sonra tepsiye dizerek fırına sürün. Fırından çıkardıktan sonra zeytin, domates ya da yumurta ile süsleyebilirsiniz. Ekmeği çıtır sevmeyenler sütle ıslatabilir.

Ekmek üstü acuka tarifi de kahvaltılık tarif denilince akla ilk gelenlerden. Acuka üzerine kaşar ve ceviz ekleyebilirsiniz.