10 dakikada limonlu parfe tarifi! Bisküviyi mükemmelleştiren hafif tatlı

Parfe tarifi merak ediliyor. Limonlu parfe en pratik ve çay yanına en hafif tatlılardan biri. Parfenin temel malzemesi süt ve bisküvi. Parfeyi meyvelerle ve çikolatayla donatmak tamamen sizin damak zevkinize bağlı. İşte nefis limonlu parfe tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

Limonlu parfe tarifi çay yanına en hafif tatlılardan biri. Soğuk tüketilen bu pratik tatlının püf noktası kıvamı ve yumurta kokmamasıdır. Parfe tarifinin en temel malzemesi bisküvi ve süttür. Geri kalan malzemelerin çoğu genelde mutfakta olur.

Parfe en sevilen pratik tatlılardan. Dolapta saklanarak tüketilen bir tatlı olan parfeyi meyvelerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

LİMONLU PARFE İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı soğuk süt

2 poşet kremşanti

2 adet limon

2 yumurta

1 paket petibör bisküvi(burçak bisküvi de olabilir)

Yarım çay bardağı kadar damla çikolata

Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz

1 paket vanilya

LİMONLU PARFE TARİFİ

Limonlu parfe için öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.

Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.

Dolaptaki kremşantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını kremşantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.

Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.

Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün. Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.

Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır. Afiyet olsun. Limonlu parfeyi isteğinize göre kayısı kurusu veya başka meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine çikolata sosu da gezdirebilirsiniz.