AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Osmanlı sarayında kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti lalanga sizin de sofranızı şenlendirebilir. Yoğurma zahmeti olmayan içerisine isterseniz peynir isterseniz zeytin ekleyebileceğiniz lalanga tarifiyle çayın yanına çıtı bir lezzet sunabilirsiniz. Öte yandan aniden gelen misafirler içinde beş çayına yapabileceğiniz lalanga tarifinin püf noktası kıvamı kek kıvamıyla aynı olmalı.
MALZEMELER;
3 yumurta
2 su bardağı yağsız süt
Üç yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI;
Derin bir kabın içinde yumurta ve yağsız sütü iyice çırpın.
Ardından unu azar azar ilave ederek karıştırın.
Kek kıvamına gelince un eklemeyi durdurun.
İçine kaşarı ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
Ardından yapışmaz bir davaya yağı fırça yardımıyla sürün.
Kaşık yardımıyla hazırladığınız harcı tavaya ekleyin.
Hızla arkalı önlü çevirerek kızartın.
Bir diş rendelenmiş sarımsak ve bir çay kaşığı fesleğeni bir kase dolu yoğurda koyun karıştırın.
Lalanga bu karışımla güzel gider.
Afiyet ve şifa olsun...