AKSAM.COM.TR
Tatlıların şahı yalancı profiteröl... Milföy hamuruyla yapılan bu tatlının pratik olması onu daha cazip kılıyor. Peki enfes tatlı nasıl yapılır?
Yalancı profiteröl tarifi
Malzemeler;
1 paket milföy
Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt(Krem şantiyi çırpmak için)
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket sütlü/bitter çikolata (60 gr)
Yapılışı
Milfoyleri kare şeklinde kesip pişirelim.
Kreması için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alalım.
Karıştırarak pişirelim.Pişen kremaya vanilya ekleyelim.
Krema soğuyunca bir çay bardağı soğuk süt ile çırptığımız krem şantiyi de ekleyip karıştıralım.
Pişen milföyler soğuyunca yarısını borcama alıp parçalayalım.
Kremayı döküp yayalım. Üzerine de kalan milföyleri dizelim.
Çikolata sosunu paketinin arkasında yazan tarife göre hazırlayalım.
İçerisine bir paket çikolata ekleyelim.
Sos ılıyınca tatlının üzerine dökelim.
3 saat buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun.