10 dakikada hazır şipşak menemen tarifi! Ekmek banmaya doyamayacaksınız

Menemen, domates ve biberle yapılan Türklere özgü bir kahvaltılık tarif. Menemen yapımında püf nokta ise domateslerin sulu ve olgun olması. Peki ekmek banmaya doyamayacağınız menemen tarifi nasıl yapılır?

10 dakikada yapılabilen menemen hem lezzetli hem pratik. Yumurta ve domateslerin iyice harmanlandığı tavaya baharatlar ölçüsünde eklenmeli. Peki şipşak menemen tarifi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Menemen her evde bulunabilen malzemelerle yapılan pratik bir lezzet. Soğanlı ve soğansız tarifleri tartışma konusu. Biz ise sizler için soğansız menemen tarifini derledik.

10 DAKİKADA HAZIR MENEMEN TARİFİ

Malzemeler

1 büyük domates

2 sivri biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yumurta

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Menemen

YAPILIŞI

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.

Biberin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.

Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun.

Doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.

Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin. Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın.

İsterseniz yumurta ve domatesleri karıştırabilirsiniz. Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp pişirin.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

Menemen yapımında taze sebzeler kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle kullanacağınız domatesin olgun ve sulu olmasına özen gösterin.

Yumurtaların domatesler harmanlanması için, pişirme esnasında kaşık ile iyice karıştırın.

Tarif listesine ek olarak farklı baharatlar ekleyebilir, maydanoz ve dereotu serpiştirebilirsiniz.

Menemen yaparken margarin kullanmamaya dikkat edin. Zeytinyağı yerine tereyağı ile pişirebilirsiniz.

Kışlık menemen konservesi için, konserve domates tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.