10 dakikada hazır! Mayasız gözleme tarifi

Gözleme zorlu bir yemek olarak biliniyor. Ancak kahvaltıya mis gibi gözleme hazırlamak isteyip de üşenenler bu tarifimiz tam size göre. Peki 10 dakikada gözleme nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Gözleme kahvaltı menüsünde lezzetli bir yemektir. Peki mayasız gözleme nasıl olur? İşte yanıtı...

HAZIR YUFKADAN GÖZLEME İÇİN MALZEMELER

3 adet yufka

İç harcı için;

200g beyaz peynir

1 tutam maydanoz

Yufkaların üzerine sürmek için;

sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Gözlememizin iç harcı için uygun bir kap içerisine ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve karıştıralım.

Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.

Ardından orta kısma iç harcımızdan birazcık koyarak yayalım.

Yufkanın bize bakan kısmını peynirli iç harç üzerine katlayalım ve fırça ile sıvı yağ sürelim. Karşı tarafını da iç harcın üzerine doğru katlayarak yağdan sürelim.

Oluşan dikdörtgen kısmın bir tarafını da ortaya doğru katlayalım ve diğer kalan parçayı alta doğru çevirerek katlayalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırladığımız gözlemeleri kızartmak için tavaya fırça ile sıvı yağ sürelim.

Sıvı yağ ısındıktan sonra gözlemeyi tavaya alalım ve orta ateşte kontrollü bir şekilde kızarıncaya kadar pişirelim.

2-3 dakika sonra kızaran kısmı çevirelim ve diğer yüzünü de yağlayarak pişirelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde kızartalım. Gözlemelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!