10 dakikada etsiz çiğ köfte tarifi

Çiğ köfte Doğu yöremizin lezzetiyle meşhur bir yemeği. Çiğ köfte yaparken hamurun iyice yoğrulması şart. Çiğ köfte damak zevkine göre etli veya etsiz yapılabilir. Peki 10 dakikada etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte cevabı...

Çiğ köfte bulgurun salça ile buluşmasından ortaya çıkan bir lezzet şöleni. Lezzetli bir çiğ köfte için önce soğan sonrada sarımsak ve salça eklenerek iyice yoğrulması gerekiyor. Peki 10 dakikada etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte cevabı...

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı ince bulgur

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı toz biber

1,5 buçuk yemek kaşığı isot

Taze soğan

Maydanoz

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?

1-Genişçe bir kaba bulguru, salçaları ve baharatları yoğurmak için alın. Soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getirin.

2-Soğan ve sarımsağı da bulgura ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra üzerine hafifçe su döküp çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar yoğurun.

3-Köfteniz kurudukça su eklemeye devam edin. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra tadına bakarak tuzunu ve baharatını damak zevkinize göre ayarlayın.

4-En son maydanoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğurun. Elinizle parçalar koparıp sıkıp şekil verin.

5-En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alın.

Reçetelere yazılan meyve! Kendisi kalbe yaprağı şeker hastalığına şifa