Pizza hamuru tarifi hem kolay hem zor. Çünkü hamuru iyi olmayan bir pizza istenen lezzeti vermez. Bu yüzden pizza hamurunun kıvamı önemlidir. Peki, pizza hamurunun püf noktası nedir?
Pizza hamurunun püf noktası unun elenmesi ve kullanılan suyun ılık olmasıdır. Bunların yanında pizza hamurunun yarım saat dinlenmesi gerekiyor. 10 dakikada pizza hamurunu hazırlayabilirsiniz. İşte en kolay pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...
PİZZA HAMURU TARİFİ MALZEMELER
Yarım paket yaş maya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt suyu (tercihe bağlı)
3,5 su bardağı un
Bir miktar ılık su ve tuz
PİZZA HAMURU TARİFİ
Pizza hamuru için mayayı yoğurt ve zeytinyağı ile ezin. Ardından tuzu ve diğer malzemeleri ekleyin. Pizza hamurunda kullanacağınız unu eleyin. Unun kalitesine göre sertlik değişebilir. Bu yüzden yoğururken unu kontrollü ekleyin. Pizza hamurunu yarım saat dinlendirin. Ardından sosunuzu üzerine gezdirin ve istediğiniz malzemeleri yerleştirin. Fırının ısısına göre pişirin. Pizza tarifi hazır.