10 besin hastalıklara karşı zırh oluyor! Bağışıklığı ve vücut direncini artıran doğal antibiyotikler sıfır yan etkisi var

Doğal antibiyotik etkili besinler merak ediliyor. Bitkiler dünyasından gelen bu besinler hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Peki bağışıklığı güçlendiren yiyecekleri sizler için sıraladık. İşte detaylar...

Güçlü bağışıklık sağlıklı bir hayat demek. Bazı besinler içeriğinde bulunan maddelerden dolayı doğal antibiyotik görevini görürler. Baharat, yiyecek ve meyvelerden oluşan bu besinleri dolabınızdan eksik etmeyin. İşte detaylar...

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN 10 BESİN

1. Greyfurt

Araştırmalar, greyfurt ve özellikle greyfurt çekirdeği ekstresinin birçok faydası olduğunu göstermektedir. Mantarlar, virüsler, bakteriler ve küflerle savaşmak için faydalıdırlar, kolit, karın ağrısı, diş çürümesi, burun tıkanıklığı, balgam ve boğaz ağrısına karşı doğal ilaçtır.

Greyfurt çekirdeği ekstresini bitkisel ilaçlarda bulabilirsiniz: Besinler açısından zengindir, kan akışını ve karaciğer sağlığını iyileştirerek kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

Soğuk algınlığına yatkınsanız narenciye sularıyla kahvaltı yapmanın, doğal ve taze gıdalardan elde edilen vitaminler ve lifler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilecek mükemmel bir alışkanlık olduğunu unutmayın.

2. Sarımsak ve soğan

Soğanın antibakteriyel etkisi vardır ve sarımsakla birlikte antiviraldir. Daha fazla fayda elde etmek için pişirdikten sonra bir tavada sızma zeytinyağı ile biraz pişirin veya bir avuç bademle birlikte atıştırmalık olarak çiğ olarak yiyin.

Sağlıklı bir şekilde pişirmek için sebzeleri kesin, en son yarım bardak su ve bir miktar sıvı yağ ekleyin. Sarımsak, beyaz kan hücrelerinin aktivitesini uyarır ve güçlü bir doğal antibiyotiktir.

3. Kuşburnu

100 gram kuşburnu, C vitamini açısından yaklaşık 30 portakala eşittir. Kuşburnu ile çay yapmak veya lezzetli reçeller yapmak mümkündür. Çay yaparken kuşburnuları kaynar suya bir çay kaşığı ile ezerek ekleyin. Kuşburnu soğuk algınlığından, grip ve halsizlikten korur.

Ayrıca kuşburnu doğadaki en güçlü antioksidanlar arasındadır ve detoks, iltihap önleyici ve yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir. Kuşburnunun vitaminlerinin çoğunu kurutulduklarında kaybettiğini unutmayın, bu nedenle taze olarak tüketilmesi önerilir.

4. Ekinezya ve nane

Ekinezya, bağışıklık sistemine etki ederek zayıflamış bağışıklık savunmasını güçlendirir. Ekinezya ayrıca antibakteriyel ve antiviral etkiye sahiptir, bakteri ve virüslerin çoğalmasını engelleyerek solunum sistemini farenjit, öksürük ve boğaz ağrısına karşı korur.

Mevsimsel hastalıkları önlemek ve boğaz ağrısını gidermek için ekinezyayı nane ile kaynatabilirsiniz.

5. Ginseng ve zencefil

Uyarıcı ve yorgunluğu giderici etkisi olan ginseng, Çin tıbbında en popüler doğal ilaçlardan biridir. Ginsengi bitkisel ilaçlarda kuru ekstre, bitki çayı ve toz gibi şekillerde bulabilirsiniz. Çeşitli araştırmalar, bu bitkinin strese karşı güçlü bir etkiye sahip olduğunu, yorgunluğa karşı direnci artırdığını ve viral hastalıklara karşı vücudun savunmasını güçlendirdiğini göstermektedir.

Ginseng ile birlikte zencefil, alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan bir başka karışımdır. Boğaz ağrısı ve gribe karşı etkilidir, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

6. Propolis

Bal, arıların tek ürünü değildir. Arı sütü ve propolis, enerji açısından zengin, mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için değerli bir besindir. Boğaz ağrısı oluştuğunda ve bademcikler iltihaplandığında, doğrudan ağız boşluğuna doğal bir propolis spreyi kullanmak, özellikle çocuklar için harika bir rahatlama sağlar.

Propolis bağışıklık sistemini uyarıcı, iyileştirici ve güçlendirici etkiye sahiptir.

7. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, spazm ve iltihap önleyicidir. Dolaşımı ve kalp sağlığını iyileştirmenin yanı sıra astıma da yardımcı olur. Bu bitkinin yaprakları sağlıklı bir bitki çayı için harikadır.

Mevsimsel rahatsızlıklarla doğal bir şekilde savaşmaya yardımcı olur ve özellikle yorgunluk dönemlerinde harikadır, fiziksel direnci artırır.

8. Zerdeçal ve biber

Zerdeçal, sindirimi ve bağışıklığı uyarır ve aynı zamanda iyi bir iltihap önleyicidir. Soğuk algınlığına karşı zerdeçal ve acı biber kullanabilirsiniz. Biberli bir zencefil çayı yapın ve gün içinde 2-3 bardak için. Antioksidanlar açısından zengin olan bu karışım, antimikrobiyaldir ve mikroplarla savaşır.

9. Okaliptüs

Okalüptüs yaprakları solunum problemlerine karşı etkilidir. Okaliptüs, güçlü bir parazit önleyici, antiseptik ve balgam söktürücüdür.

10. Kekik

Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı gibi durumlarda kekik veya lavanta gibi bir bitki çayı kullanabilirsiniz. Bu bitkiler, ağız boşluğu iltihabını ve öksürüğü yatıştırabilen antispazmodik etkiye sahiptir.10 besin hastalıklara karşı zırh oluyor! Bağışıklığı ve vücut direncini artıran doğal antibiyotikler sıfır yan etkisi var