10 adımda mükemmel et pişirme ve sunum nasıl yapılır?

Etin pişirilmesi ve sunumu benzersiz bir yetenek gerektirir. Zarif bir şekilde tabaklanması zor yiyeceklerden biri olabilir, ancak bu imkansız değil. İşte, et pişirilmesi ve sunumu için basit ve faydalı öneriler...

aksam.com.tr/Mor Papatya

Dürüst olalım, yemek programlarında rastladığımız ya da şık restaurantlarda gördüğümüz et yemeklerinin sunumu gözlerimizi kamaştırıyor. Birçok insanın, et pişirme ve sunum becerilerini geliştirerek yemeklerini yükseltmek istediğini biliyoruz. Sizler için, basit ve faydalı öneriler hazırladık.

  1. Et pişirmek iyi bir planlama gerektirir.
  2. Etiniz mutlaka oda sıcaklığında ve suyu alınmış olsun.
  3. Mutlaka sevdiğiniz baharatlarla marine edin.
  4. Eti yüksek sıcaklıkta mühürlemeyi ihmal etmeyin.
  5. Çok sıcak bir dökme demir tava, et pişirmek için idealdir.
  6. Piştikten sonra tereyağı sürmeniz ete nem ve lezzet verecektir.
  7. En güzel ve minimal şekilde sunum yapmaya çalışın.
  8. Tabağınıza göz alıcı tonlarda sebzeler ekleyin.
  9. Sevdiğiniz bir sos hazırlayın.
  10. Şık bir tabak seçin.