10 adımda Çağla Şıkel'in makyaj tüyoları

Çağla Şıkel'in makyaj tüyolarını bir araya getirdik. Doğal görünümlü makyajı öneren Şıkel, sadece birkaç dakikada makyaj yapmanın püf noktalarını anlattı. İşte 10 adımda makyaj yapmanın kuralları...

Makyaj her kadının vazgeçilmezi. Birçok kişi kendi makyajını yapsa da istediği havayı bir türlü yakalayamaz. Videolarla takipçilerine önerilerde bulunan Çağla Şıkel'in makyaj adımlarını bir araya getirdik. Birkaç dakikada doğal görünümlü makyaj yapabilirsiniz. İşte Çağla Şıkel'in 10 adımda makyaj tüyoları...

1. GÖZALTI VE GÖZ ÜSTÜ İÇİN BAZ

Gözaltı ve göz üstü için kimyasal maddelere karşı korumak için baz kullanılmalıdır.

2.SERUM

Serum kullanmak makyajdan önce oldukça önemli. Serumu fondötene damlatarak da kullanabilirsiniz.

3. GÖZ ÜZERİNDEKİ DALGALANMALAR İÇİN KAPATICI

Parmaklarınızı göz üzerine hafifçe dokundurarak göz kapatıcısını kullanabilirsiniz.

4. FAR

Ten rengine yakın kemiklerdeki şişliği yok etmek için fardan yardım alabilirsiniz. Özellikle mat far gözdeki kırışıklıkları kapatıyor.

5. TAKMA KİRPİK

Uzun kirpiği olanlar tercih etmeyebilir. Kirpik dibine eyeliner çekin. Kirpik dibine koyuluk vererek gözlerinizi büyük gösterebilirsiniz.

6. RİMEL

En sevilen makyaj ürünü diyebiliriz. Kirpik dibinden başlayarak kullanabilirsiniz.

7. KAŞ BOYAMA

Kalem ve kaş rimeli de son yılların popüler ürünleri hâline geldi. Özellikle doğal kaşlar için kaş rimeli önemli yardımcı. Gün içinde kaşların sabit durmasını da sağlıyor.

8. FONDÖTEN

Sıkıntılı gördüğünüz yerlere fondöten sürün. Oldukça az kullanmaya dikkat edin.

9. GÖZALTI KREMİ

Gözaltı kremini çok az kullanın.

10. ALLIK VE RUJ

Likit allıkları elmacık kemiklerinden yukarı doğru yayın. Ruj da doğal görünüm elde etmek isterseniz ten rengi ve somona yakın renkte bir ruj kullanabilirsiniz.