Yayla çorbası kışın en sevilen çorba çeşitlerinden biri. Peki, yayla çorbası nasıl yapılır? Yoğurttan yapılan yayla çorbası terbiyeli bir çorba. Bu yüzden çorbanın kesmemesi önemli. İşte 3 adımda yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...
YAYLA ÇORBASININ PÜF NOKTASI
Yayla çorbası tarifinin püf noktası çorbanın kesilmemesidir. Bunun için terbiyeyi hazırlarken çorbadan bir kepçe alın ve terbiyenin içerisine ilave edin. Karıştırın ve terbiyeyi çorbaya ekleyin. Terbiyeyi soğuk ilave ederseniz yayla çorbasının kıvamı tutmaz.
YAYLA ÇORBASI MALZEMELERİ
1 kâse yoğurt
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta sarısı
Yayla çorbası tarifi sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
1. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve iyice çırpın.
2. Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin.
3. Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın. Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası akşam yemeği menüsüne hazır. Afiyet olsun...