1 tane kabartma tozu yeterli! Ağızda dağılan kabarık kek tarifi

Kabarık kekler çok seviliyor. Çayın yanına yapılan kabarık keki kakaolu da yapabilirsiniz. İşte adım adım kabarık kek tarifi...

HABER MERKEZİ

Kabarık kek içerisine birçok malzeme giriyor. Kabartma tozu kek içerisine en son eklenmelidir. Peki kabarık kek nasıl yapılır?

Kabarık kek yapmak için aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz:

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Yarım çay kaşığı tuz

Opsiyonel: 1/2 su bardağı kakao (kekinizin kakaolu olmasını isterseniz)

Yapılışı:

Fırını Önceden Isıtın: Fırınınızı 170 dereceye (fanlı fırın) veya 180 dereceye (normal fırın) ısıtın.

Yumurtaları ve Şekeri Çırpın: Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Mikserle iyice çırpın, şeker eriyene kadar devam edin. Karışımın beyazlaşması ve kabarması gerekir.

Sıvı Malzemeleri Ekleyin: Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Kuru Malzemeleri Ekleyin: Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin. Karıştırın.

Kek Karışımını Karıştırın: Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın. Eğer kakaolu kek yapmak isterseniz, un ile karıştırarak kakao ekleyebilirsiniz.

Kalıbı Hazırlayın: Kek karışımını yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına dökün. Kalıbın büyüklüğü, kekin yüksekliğini etkileyebilir. Genellikle 24 cm'lik bir yuvarlak kek kalıbı idealdir.

Keki Pişirin: Önceden ısınmış fırına kekinizi yerleştirin. 25-30 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini, bir kürdan veya bıçak ile test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiştir.

Soğutun: Kekiniz piştikten sonra, fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkarın.

Afiyet olsun! Kabarık ve nefis bir kek elde edeceksiniz!