AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yemeği fazla kaçırdığınızda veya soğuk aldığınızda kabızlık, şişkinlik gibi bağırsak sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bağırsak rahatsızlıkları toplum içerisinde rahatsız hissettirebilir. Kabızlık, şişkinlik vb. bağırsak hastalıkları için ilaçların yanı sıra ek olarak bitkisel besinleri de ilave edebilirsiniz. Tek lokmasıyla bağırsakları motor gibi çalıştıran kayısı, Hataylıların doğal ilacı olduğu ortaya çıktı.
1 LOKMASI 1 KUTU MÜSHİLE BEDEL! KİLOSU 25 TL, BAĞIRSAKLARI MOTOR GİBİ ÇALIŞTIRIYOR
Kayısının kilosu 25 TL, 1 lokması 1 kutu müshile bedel. Kayısı alternatif tıpta gerekse günümüzde bağırsak rahatsızlıkları üzerindeki yararlarıyla biliyor. İşte bağırsakları boşaltan, 1 lokması 1 kutu müshile bedel olan kayısının faydaları...
Kayısı içinde bulunan lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir meyve türü olarak bilinir. Kayısı özellikle bağırsak rahatsızlıkları üzerinde oldukça etkili bir doğal müshil ilacıdır. Günlük olarak düzenli kayısı tüketmek sindirimi kolaylaştırır. Bu sayede şişlik ve kabızlık problemlerini engeller. Probiyotik etkisi olan kayısı, sindirim sistemini düzenler.
Antinflamatuar özellikler içeren kayısı, bağırsak iltihaplanmasını azaltır ve engeller. Kayısı yüksek su içeriği ile bağırsakların nemli kalmasını sağlar. Böylece bağırsaklar daha etkili çalışır. Öte yandan kayısı yetersiz sıvı tüketimiyle ortaya çıkan kabızlık sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunar.
Kayısı ayrıca bağırsakların temizlenmesine de yardımcı olur. Bağırsaklarda adeta detoks etkisi yaratan kayısı, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kayısının hafif sindirilebilir yapısı, IBS (Huzursuz Bağırsak Sendromu) hafifletilebilir. Ancak fazla miktarda tüketimin bazılarının şişkinlik yapabileceği; bu nedenle ölçülü tüketilmesi önemlidir.
KAYISI TÜKETİMİ BAĞIRSAK SAĞLIĞI İÇİN NASIL OLMALI?
Kuru kayısı: Sindirimi desteklemek ve kabızlığı önlemek için sabahları birkaç adet kuru kayısı tüketebilirsiniz.
Taze kayısı: Yemeklerden önce veya ara öğünlerde besleyici bir nitelik taşıyan kayısıyı yiyebilirsiniz.
Su ile kayısı: Kayısı tek başına yutmakta zorlanıyorsanız su yardımıyla tüketebilirsiniz.
Komposto: Sindirim sorunlarınız varsa kayısıyı su ile kaynatarak komposto şeklinde içebilirsiniz.