AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Karnabahar turşusu tarifi merak ediliyor. Turşu tarifleri arasında birçok kişinin favorisi olan karnabahar hem ekim ayı sebzesi hem de sindirimi düzenleyen önemli bir besin. Peki, karnabahar turşusu nasıl yapılır? İşte 1 kiloluk kavanoza özel karnabahar turşusu tarifi...
KARNABAHAR TURŞUSU MALZEMELERİ
1 kiloluk kavanoza yetecek kadar karnabahar
1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kaynar su
KARNABAHAR TURŞUSU TARİFİ
Karnabahar turşusu tarifi için önce karnabaharları yıkayın ve baş kısımlarını kesin. Ardından 2 diş sarımsağı 1 kiloluk kavanozların dibine atın.
Karnabaharları da kavanoza yerleştirin. Arasına 1 yemek kaşığı kaya tuzu atın. 1 çay bardağı sirkeyi de ekleyin.
Üzerine kaynar suyu dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Karnabahar turşusunun püf noktası musluk suyunun kullanılmamasıdır. Musluk suyu turşuyu çabuk yumuşatır. Karnabahar turşusu kışa hazır. Afiyet olsun...