1 kilo üzümle olan enfes bir tatlı! Pepeçura tarifi

Pepeçura tatlısı Karadeniz bölgesinin lezzetlerinden biri. Pepeçura hem doğal hem hafif bir tatlı. Pepeçura tatlısına üzüm aromasıyla lezzet katıyor. Peki pepeçura nasıl yapılır? İşte pepeçura tarifi...

Pepeçura nasıl yapılır diye merak ediliyor. Yapımı oldukça basit olan pepeçura tatlısı ile karşınızdayız. Peki pepeçura nasıl yapılır? İşte pepeçura tarifi...

PEPEÇURA MALZEMELER

1 kilogram siyah üzüm

6 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu

PEPEÇURA NASIL YAPILIR?

Üzümü su ile beraber tencereye koyup şekeri de ekleyin.

Şeker eriyip üzüm yumuşayana dek ara ara karıştırarak kaynatın.

Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.

Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten geçirin.

Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın.

Ortaya çıkan üzüm suyundan 2 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun ve çırpma teli ile tenceredeki üzüm suyunu karıştırarak içine nişasta ve mısır ununu ekleyin.

Çırpma işlemine devam ederek azar azar geri kalan üzüm suyunu da ilave edin.

Karışımı kıvam alana dek karıştırarak pişirin.

Kıvam alan pepeçurayı kaselere paylaştırın.

Ilınana kadar dışarıda bekletin.

Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.

Servis öncesi üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...