1 kaşığında lezzet saklı! Kahvaltılık akıtma tarifi...

Kahvaltılık tarifler merak ediliyor. Kahvaltılık akıtma doyurucu ve lezzetli. Bu nefis tat için tarifi deneyebilirsiniz. İşte detaylar...

Kaşık dökmesi diğer adıyla pankek özelikle çocuklar tarafından çok seviliyor. Peki akıtma nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

3/4 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir kap içerisine yumurtaları kırın ve çırpıcı ile karıştırın.

Ardından üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

Tuz ve kabartma tozunu da ekledikten sonra, unu eleyerek harcın içerisine ilave edin.

Akışkan kıvamlı bir harç elde edinceye kadar karıştırın.

Tavayı iyice yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın. Bir yemek kaşığı ile harcı alın ve tavanın üzerine dökün.

Hamurları tek tek düzgün bir şekilde tavaya alın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin.

Hazırladığınız kaşık dökmesini, nefis çilek reçeli ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

KAŞIK DÖKMESİNİN PÜF NOKTALARI

Harç yapımında yoğurt yerine süt de kullanabilirsiniz.

Eğer harcın kıvamı sulu olursa, yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.

Düzgün şekil verebilmek için yuvarlak kalıplar kullanarak içini doldurabilirsiniz.