KADİR TEKİN
Sağlıklı bir vücut için doğru besinleri tüketmek oldukça önemli. Son zamanlarda, probiyotik içerikli besinlerin bağırsak çalıştırma ve sindirim sistemi üzerindeki faydaları giderek daha fazla öne çıkıyor.
Kolajen üretimini destekleyip cildi güzelleştirecek bir tarif arıyorsanız, bu et haşlama tarifi tam size göre olabilir. Probiyotik içeren malzemelerle hazırladığınız bu kolajen ambarı et haşlama tarifi, sadece bağırsakları değil, cildinizi de besliyor.
Et haşlama, yüzyıllardır geleneksel mutfaklarda yerini almış, kolajen açısından zengin bir yemektir. Kemik ve etin kaynatılması sonucu ortaya çıkan kolajen, eklem sağlığını güçlendiren, cildin daha genç ve parlak görünmesini sağlayan bir bileşiktir. Birçok kişi probiyotik alımını bağırsak sağlığını iyileştirmek için tercih ederken, et haşlama gibi doğal kolajen kaynakları da bu sürece destek olur.
Geleneksel lezzeti sağlıklı bir hale getirerek cildinizi gençleştirip sindirim sisteminizi desteklerken, bu tarif aynı zamanda günlük probiyotik ihtiyacınızı karşılar. Bir tabak et haşlama ile hem lezzetli bir öğün geçirebilir hem de kolajen desteği alarak vücudunuzu besleyebilirsiniz. İşte probiyotik ve kolajen ile zenginleştirilmiş, bağırsak çalıştırma etkisi sağlayan mükemmel bir et haşlama tarifi...
Malzemeler
500 gram kemikli et (dana, kuzu veya tavuk)
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 dal kereviz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 kase probiyotik yoğurt
1,5 litre su
Hazırlanışı
Etleri büyükçe bir tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri alın.
Sırasıyla doğradığınız havuç, kereviz, soğan ve sarımsakları ekleyin.
Probiyotik yoğurdu bir kaseye alın, üzerine kaynar sudan bir kepçe ekleyip karıştırarak azar azar et suyuna ekleyin.
Elma sirkesini de ekledikten sonra, kısık ateşte 2-3 saat boyunca haşlayın.
Kolajen açısından zengin, bağırsakları rahatlatan et haşlama servise hazır!