1 gün önceden ıslatma derdine son! Suyuna bir kaşık ekleyince nohutlar ağızda eriyor

Nohut pişirmek çoğu zaman uzun ıslatma süresi nedeniyle zahmetli bulunuyor. Sağlıklı bir baklagil türü olan nohut pişirilmeden 1 önce ıslatılması gerekiyor. Ancak bazen nohut ıslatmayı unutabiliriz ve hızlıca pişirmek zorunda kalabiliriz. Sadece suya eklenen bir kaşık malzeme sayesinde nohutlar kısa sürede ağızda eriyen kıvama geliyor. Peki, nohudu önceden ıslatmadan nasıl hızlı pişirebiliriz? İşte 1 gün önceden ıslatma derdine son verecek yöntem…

ELİF ÇARMAN

Nohut pişirmek denilince akla ilk gelen şey, 1 gün önceden ıslatmak oluyor. Islatılan nohutlar ise ertesi gün pişirilir. 1 gün önceden nohut ıslatmayı unuttuysanız ise hiç telaş etmeyin. Çünkü mutfakta hayat kolaylaştıran bir yöntem sayesinde artık nohutları bir gün önceden suya koymaya gerek kalmıyor. Peki ama nasıl?

1 GÜN ÖNCEDEN ISLATMA DERDİNE SON

Nohudu ıslatmadan hızlıca pişirmenin yöntemi bulunuyor. Nohut, 1 gün önceden ıslatılmadığında da lezzetli bir şekilde hazırlanabiliyor. Suya eklenen bir kaşık karbonat, nohutların kısa sürede yumuşayıp ağızda dağılan kıvama gelmesini sağlıyor.

KARBONAT NOHUTLARI NASIL HIZLI YUMUŞATIYOR?

Karbonat, nohutun sert yapısını oluşturan bileşenleri çözerek suyun içeriye daha hızlı nüfuz etmesine yardımcı oluyor. Bu sayede, uzun süre beklemeye gerek kalmadan nohutlar pişerken kolayca yumuşuyor. Karbonat kullanılan nohutta hem pişme süresi kısalıyor hem de ağızda eriyen bir doku elde ediliyor.

SUYUNA BİR KAŞIK KARBONAT EKLEYİNCE NOHUTLAR AĞIZDA ERİYOR

Karbonat ile nohut ıslatma yöntemi özellikle yoğun iş programına sahip kişiler ve ani yemek hazırlıkları için büyük kolaylık sağlıyor. Karbonat kullanarak hızlıca yumuşayan nohutlar; humus, nohut yemeği, salata ya da falafel için pratik bir çözüm sunuyor.

KARBONAT İLE NOHUT ISLATMA YÖNTEMİ

Nohutları tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Ardından suya 1 çay kaşığı karbonat ilave edin ve kaynatmaya bırakın.

Kaynadıkça sert kabukları hızla yumuşamaya başlayan nohutlar kısa sürede tüketilmeye hazır hâle geliyor.

Böylece saatlerce beklemek yerine çok daha hızlı sonuç almak mümkün oluyor.

NOHUT LEZZETİNİ ARTIRMANIN PÜF NOKTALARI

Karbonat sayesinde iç kısmında pürüzsüz bir doku elde edilirken, yemekler de daha kıvamlı oluyor. Karbonat nohutları hızla yumuşatsa da pişirme aşamasında birkaç küçük detay lezzeti artırabiliyor.

Tuzun erken eklenmemesi

Pişim esnasında kapağın hafif aralanması

Köpüklerin temizlenmesi