1. Gün iftar menüsü! En popüler iftar tarifleri! Bu liste favoriniz olacak

Ramazan'ın 1. Günü iftar menüsü bizden hazırlaması sizden. 1. Gün iftar menüsünde yayla çorbası, Alinazik, havuç tarator, pirinç pilavı ve şekerpare tarifi yapabilirsiniz. İşte adım adım iftar menüsü tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

1. Gün iftar menüsünde sizler için yayla çorbası, Alinazik, havuç tarator, pirinç pilavı ve şekerpare tarifi hazırladık. İftar menüsünde salata ve meze seçimini size bırakıyoruz.

Ramazan'da kalabalık iftar sofrası için özel bir menü hazırladık. Bu tarifleri hazırlayarak ister misafirinizi ister ailenizi mutlu edebilirsiniz.

YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 çay bardağı pirinç

5 su bardağı su

Tuz

Terbiyesi için

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 kâse yoğurt

1 yumurta sarısı

Yayla çorbası tarifi sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası hem kokusuyla hem de lezzetiyle iftar menüsünün yıldızı olacak. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.

Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır.

Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin. Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin.

Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın. Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası iftara hazır. Afiyet olsun...

ALİNAZİK TARİFİ

Şef Rafet İnce'nin Alinazik tarifi iftar menüsü için nefis bir tercih. Hem görüntüsü hem de lezzeti sofranızı özel kılacak.

MALZEMELER

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

ETİN YAPILIŞI:

Ala(Ali) nazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.

YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI:

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı irmik

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TARİFİ YAPILIŞI

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

3. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. İftar menüsüne şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...

Canan Karatay'ın Ramazan'da baş ağrısına önerisi! Karatay'ın iftar ve sahur listesi

Her menüye uygun mercimek çorbası tarifi! İftarın klasik çorbası

3 öneri küflü duvarı bembeyaz yapıyor! İşte küf lekesinin çözümü