1 fincanı kabızlığı bitiriyor! Canan Karatay'ın ekmek sevenlere önerisi! Sabah akşam tüketin

Kabızlık yetişkinlerde ve çocuklarda önemli bir sorun. Gün boyu şişkinlik ve sancı çekenler için Canan Karatay'ın kabızlık tarifini hazırladık. Karatay'a göre Türkiye'nin yarısı kabız. Gün boyu bağırsaklarınızın çalışmasını istiyorsanız yoğurda 1 kaşık ekleyeceğiniz kayısı hayatınızı kurtarabilir. Kayısı sevmiyorsanız işte Karatay'ın kabızlık formülü…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Türkiye'de kabızlık pandemisi var diyen Canan Karatay, çok fazla ekmek ve hamur işleri tüketildiği için bu sorunun yaygın olduğunu belirtiyor.

Kabızlık insanı mutsuz ve tedirgin eden bir sağlık sorunu. Kabızlık için sabahları kahvaltıdan önce bir kâse yoğurda 2 kayısı doğrayıp tüketmek bağırsakları çalıştırıyor. Bunun dışında Canan Karatay'ın da kabızlık için çeşitli önerileri bulunuyor.

CANAN KARATAY'IN KABIZLIK FORMÜLÜ

Canan Karatay, kabızlık için zeytinyağını öneriyor. Karatay, kronik kabızlık olanlara sabah-akşam 1 kahve fincanı, şiddetliyse 6 saatte bir doğal zeytinyağı öneriyor.

BAĞIRSAKLARI EN İYİ ÇALIŞTIRAN 3 BESİN

Sabahları bir kâse yoğurda bir kaşık doğranmış kayısı ekleyin. İçerisine de bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Afiyetle yiyin.

Yoğurt, kayısı ve zeytinyağı bağırsakları arı gibi çalıştıran en önemli 3 besin.