HATİCE GÖVENÇ
Kabuğuyla ve kendisiyle şifa olan besinlerden biri de portakal. Neden portakal? Çünkü bir dilim bile dolup taşıyor!
Portakalın iç kısmı doğal meyve şekeri ve lif içerdiğinden anında enerji verir, kabuğa yakın kısmı ise C vitamini, folik asit ve antioksidanlarla doludur. Bu nedenle yalnızca bir dilim bile vücudun ihtiyacına katkı sağlayabilir.
1 DİLİM PORTAKALIN SAĞLADIĞI FAYDALAR
1. Hızlı Enerji Verir
Lifle dengelenmiş doğal şeker içeriği sayesinde kan şekerini bir anda yükseltmeden canlılık hissi sağlar.
2. Bağışıklığı Güçlendirir
C vitamini bakımından zengin olan portakal, soğuk havalarda vücut direncini artırır.
3. Cildi Parlatır
Antioksidan yapısı sayesinde kolajen üretimini destekler ve cildin daha canlı görünmesine katkı sağlar.
4. Sindirimi Rahatlatır
Lifli yapısı bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur.
5. Stresi Azaltır
Turunçgil aroması rahatlatıcı etkiye sahiptir, kokusu bile stres seviyesini düşürür.
PORTAKAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Öğün aralarında tek bir dilim bile enerji verir.
Suyla birlikte tüketildiğinde daha hızlı emilim sağlar.
Kabuk kısmı rendelenerek tatlılara, çaylara vitamin takviyesi olabilir.