1 damlası bile çamaşır suyu gibi! Tükenmez kalem lekesini bitiren hamle

Okul sezonunun başlaması ile birlikte üniformalarda, koltuklarda, kısacası evin her köşesinde tükenmez kalem lekesi görmek mümkün. Ailelerin en büyük problemlerinden biri haline gelen bu lekeden kurtulmanın yolları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte evin her köşesinde kendini gösteren tükenmez kalem lekesinden kurtulmanın yöntemleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yeni alınan okul üniformalarının her ne kadar ilk günkü canlılığında kalması istense de bu pek mümkün olmuyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar eve üzerlerinde tükenmez kalem lekeleri ile dönebiliyor. Bunun yanı sıra okulda verilen ödevleri yaparken de evdeki eşyalara tükenmez kalem lekeleri bulaşabiliyor. Çocuğu okula giden aileler için büyük bir problem olan tükenmez kalem lekelerinden evdeki malzemelerle kolayca kurtulabilirsiniz. İşte tükenmez kalem lekelerinden kurtulmanın yolları...

ÜNİFORMADAN TÜKENMEZ KALEM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Bir çamaşır deterjanı alarak lekenin olduğu kısma dökün. Daha sonra bir bez yardımıyla lekenin bulunduğu yeri hafifçe silin. Lekenin her tarafa yayılmaması için bu işlemi dikkatlice yapın.

KOLTUKTAN TÜKENMEZ KALEM NASIL ÇIKAR?

Koltukta tükenmez kalem lekesi zor çıkabilir veya çıkmayabilir. Eğer çok sıvıysa hemen bir bezle fazlasını alın. Burada en çok yapılan hata lekeyi sileyim derken koltuğa daha fazla yaymaktır.

Beyaz sabunlu su yapın. Temiz bir bezle silin. Silerken dışarıdan içeri doğru işlem yapın. Leke çıkana kadar devam edin.