1 bardak tuzla yapılacaklar listesi! Evdeki tuz etkisi inanılmaz

Tuz denilince akla ilk gelen mutfaktır. Oysa tuz evdeki temizliğin de bir numaralı malzemesidir. 1 bardak tuzla evdeki birçok sorunu çözebilirsiniz. İşte evdeki camlardan lavaboya kadar tuzun etkileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tuzun evdeki en etkili temizlik ürünlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? 1 bardak tuzla evi tertemiz yapabilirsiniz. Hatta tuz evdeki birçok ürünün yerini alabilir. Tuz, günlük hayatta karşılaşılan birçok sorunun üstesinden gelmeye yardımcı bir üründür. Bir bardak tuzla evde neler yapabileceğinizi yazdık.

1. Camları temizleyebilirsiniz

Tuzla pencerelerinizi daha parlak hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak için iki yemek kaşığı tuzu üç litre suya karıştırmanız yeterlidir. Daha sonra bu solüsyona batırılmış mikrofiber bir bez kullanarak camları yavaşça silin.

2. Lekeleri çıkarabilirsiniz

Tuz, yağ sökücü özelliği sayesinde kıyafetlerinizdeki lekeleri çıkarabilir. Kullanmak için çamaşır tozunuza bir bardak tuz ekleyin. Doğrudan lekenin üzerine uygulayın ve ovalayın. Son olarak tek yapmanız gereken elbisenizi yıkamak.

3. Terli ayaklar için tuz

Ayaklarınız terleme eğilimindeyse kaba tuz kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bunu yapmak için, bir miktar suyu ısıtın ve bir leğene dökün, üzerine büyük bir bardak elma sirkesi ve bir çorba kaşığı kaba tuz ekleyin. Soğumaya bırakın ve 10 dakika boyunca ayaklarınızı bu suyun içinde bekletin.

4. Güzellik için tuz

Tuzu sadece ev işlerinde değil cildiniz için de kullanabilirsiniz. Böylece duş jelinizle birlikte kullanılarak ölü deriyi ortadan kaldırabilirsiniz.

5. Çatal bıçak takımı temizlemek için tuz

Gümüş çatal bıçak takımı hızlı kararır. Bunu yapmak için üç yemek kaşığı tuzu ılık suda eritin ve gümüş eşyalarınızı içine batırın. Birkaç saat içinde farkı görebileceksiniz.

6. Fırını temizlemek için tuz

Fırınınızın parlaklığını geri kazanmak için tuz kullanabilirsiniz. Homojen bir karışım elde etmek için 250 gram kaba tuzu yarım litre suya karıştırmanız yeterli. Tek yapmanız gereken cihazınızın en kirli bölgelerine uygulayıp 15 dakika kadar etki etmesini beklemek. Son olarak fırını nemli bir bezle temizlemeniz yeterli.

7. Lavabo tıkanıklığını açmak için tuz

Lavabo gideri tıkalıysa tuz kullanmak işe yarayabilir. Bunu yapmak için beyaz sirkeyle doldurulmuş büyük bir bardağa bir çorba kaşığı kaba tuz ve bir başka kabartma tozu ekleyin. Her şeyi birlikte karıştırın, ardından her şeyi lavaboya dökün, 30 dakika etki etmesini bekleyin, ardından bir tencereye kaynar su dökün.

8. Diş ağrısını hafifletmek için tuz

Dişlerinizden biri ağrıyorsa tuzlu su gargarası kullanmaktan çekinmeyin. Bunu yapmak için çeyrek litre ılık suya birkaç çay kaşığı tuz ekleyin. Her şeyi karıştırın ve solüsyonu tükürmeden önce ağzınızı çalkalayın.