1 avuçtan fazlası kabızlık nedeni! Bu kuruyemişe dikkat

Kabak çekirdeği magnezyum ve lif açısından oldukça zengin. Kabak çekirdeğinin kolesterol seviyesin iyileştirdiği biliniyor. Peki kabak çekirdeği hangi durumlarda rahatsızlığa neden olur? Fazlası kabızlık yapar mı? İşte yanıtı...

Kabak çekirdeğini fazla tüketmek gaz ve şişkinliğe neden olur. Günde en fazla 1 avuç kabak çekirdeği tüketilmeli. Peki ama neden? İşte detaylar...

Kabak çekirdeği akşam çaylarına eşlik eden doyurucu bir kuruyemiş. Ama fazla tüketmenin birtakım sakıncaları olabilir. İşte nedeni...

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?

Antioksidan bakımından zengindir. Diyabet riskini azaltabilir. Antikanser özellikleri vardır. Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir. Uykuyu iyileştirir. Diyet atıştırmalığı için uygundur. Parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar. Mesane sağlığına faydalıdır.

1 AVUÇ TÜKETMEK GEREKİYOR

Ancak kabak çekirdeğini günde 1 avuç tüketmek gerekiyor. 1 avuçtan fazla tüketilen kabak çekirdeğinin bazı zararları bulunuyor.

BAĞIRSAKLARI BOZUYOR

Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu yüzden günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek tavsiye edilmiyor.