15 Mart Zuhal Topal’la Sofrada birincisi açıklandı!

Zuhal Topal’la Sofrada yemek programında kimin kazandığı her hafta merakla araştırılıyor.

Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında kim kazandı? Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında puanlama sona erdi ve haftanın birincisi belli oldu. Bu hafta Hilal Hanım, Merve Hanım, Özge Hanım, İpek Hanım ve Milana Hanım yarıştılar. Haftanın son günü Milana Hanım sofrası ve yemekleri ile ekranda yer aldı. 15 Mart Cuma günü haftanın birincisi ve 10 bin TL'lik büyük ödülün sahibi Merve Hanım oldu. 

15 MART’TA KİM KAZANDI?

Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasında; 15 Mart Cuma günü haftanın birincisi ve 10 bin TL'lik büyük ödülün sahibi Merve Hanım oldu.

ZUHAL TOPAL’LA SOFRADA YARIŞMACILARI

Bu hafta yarışmacılar arasında Hilal Hanım, Merve Hanım, Özge Hanım, İpek Hanım ve Milana Hanım bulunuyor.

YARIŞMACILAR KAÇ PUAN ALDILAR?

Hilal Hanım: 18 PUAN

Merve Hanım: 25 Puan

Özge Hanım: 23 Puan

Milana Hanım: 15 Mart tarihinde yarışacak. Milana Hanımın menüsü içerisinde tavuklu yeşil kabak çorbası, buharda mantı, samsa, Özbek pilavı, çoban salata ve ayva tatlısı bulunuyor. 

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)

2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)

5 adet orta boy havuç  (rendelenmiş)

400 gram kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)

2 baş sarımsak

4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.

Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.

Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.

Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.

Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.

5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.