Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu kim?

Cumartesi akşamlarının büyük bir ilgiyle izlenen programı İbo Show'un bu haftaki konukları arasında Ziynet Sali de yer alıyor. Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu kim? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Türkçe – Yunanca şarkıları kendi tarzıyla yorumlayan ve zengin sahne şovlarıyla iki kültüre ait ögeleri bir araya getirerek hazırladığı konserlerle kısa sürede büyük ilgi gören Ziynet Sali'ye dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Yayınlandığı günden beri Cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan İbo Show, bu hafta yayınlanacak olan yeni bölümünde yine birbirinden özel isimleri konuk ediyor. Bu haftaki konuklar arasında yer alan isimlerden biri de Ziynet Sali oldu. Ziynet Sali kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Ziynet Sali'nin eşi Erkan Erzurumlu kim? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelmiştir. Babasının görevi nedeniyle 6 yaşına kadar Londra'da yaşayan Sali, 1981 yılında Kıbrıs'a döner ve eğitim hayatına başlar. İşte hakkında tüm merak edilenler...

ZİYNET SALİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Ziynet Sali, 29 Nisan 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelmiştir. Babasının görevi nedeniyle 6 yaşına kadar Londra'da yaşayan Sali, 1981 yılında Kıbrıs'a döner ve eğitim hayatına başlar. Lise yıllarında KKTC Kültür Bakanlığı TSM Korosu'nun en genç solisti olur. Sonraki yıl TSM ve THM dersleri alarak İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı'na hazırlanır. 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği bölümünün sınavını başarıyla geçer ve artık İstanbul'da müzik eğitimine başlar. Konservatuvarda okurken profesyonel sahne çalışmalarına piyano eşliğinde İngilizce ve Latin şarkılar söyleyerek ilk adımını atar.

1999 yılında konservatuvardan müzik öğretmeni olarak mezun olan Ziynet Sali, profesyonel müzik çalışmalarına devam eder. 2000 yılında ilk albümü "BA-BA"yı piyasaya çıkarır.

Bu albümdeki "BA-BA" isimli şarkıyı Türkçe ve Yunanca yorumlar ve Yunanca aksanı ile dikkat çeken Zeynep Sali, 2004 yılında yayınladığı ikinci albümü "Amman Kuzum" ülke çapında ses getirir. 2006 yılında "Mor Yıllar " isimli üçüncü solo albümü yayınlanır. Bu albümde yer alan "Zordur Oğlum" isimli şarkı ile ilk kez ülkesini uluslararası bir yarışmada temsil eder ve Euro Dance Uluslarası İnternet Yarışması'nda tüm Avrupa'da yapılan halk oylamasıyla birincilik kazanır.

2008 yılında yayınladığı dördüncü solo albümü "Herkes Evine", 2012 yılında "Sonsuz Ol"adlı albümünü piyasaya sürer. 15 Eylül 2019 tarihinde gitarist Erkan Erzurumlu ile Girne'de evlen Ziynet Sali, Boğa burcudur.

ZİYNET SALİ'NİN EŞİ ERKAN ERZURUMLU KİM?

4 Haziran 1984 tarihinde doğdu. İngiltere Londra'da dünyaya gelen Erkan Erzurumlu müzisyen bir aile de yetişmiştir. Çok erken yaşta gitar ile tanışan sanatçı'nın babası Kıbrıs'ın tanınan müzisyenlerinden Turgay Erzurumlu'dur. Babasının desteği ve yönlendirmesi ile Jazz, Rock, Flamenko ve Fusion gibi farklı müzik tarzlarını erken yaşta tanımış ve benimsemiştir.

İlk profesyonel müzik çalışmalarına Namık Kemal Lisesi Orkestrası ile başlamış o dönemde liseler arası müzik yarışmalarında üst üste 1. likler elde etmiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olmuştur. Klasik batı müziği üzerine öğrenim görmüş, okul dönemi süresince Güney Koreli Dr. Hyunjin Minden klasik gitar eğitimi almıştır. Ayrıca eğitim döneminde Jazz, Fusion ve Flamenko gibi farklı tarzlarda çalışmalar yapmış ve resitaller vermiştir.

Bilal Sonses kimdir, kaç yaşındadır? Bilal Sonses aslen nereli? İşte hakkında tüm merak edilenler!

Yavuz Seçkin kimdir, kaç yaşındadır? Yavuz Seçkin aslen nereli, evli mi?

Fettah Can kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir? Fettah Can'ın eşi Cansu Kurtçu kim?