Zeki Alasya'nın eski eşi usta sanatçı Oya Alasya vefat etti!

Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner ve Sev Kardeşim filmlerinde de rol alan Devekuşu Kabare ve pek çok tiyatro ekibinde sahne alan sanatçı Oya Alasya vefat etti. Oya Alasya aynı zamanda merhum sanatçı Zeki Alasya'nın eski eşi ve kızının da annesiydi. Zeki Alasya ile Oya Alasya tam 18 yıl evli kalmışlardı.

Zeki Alasya'nın aynı zamanda eski eşi de olan başarılı sanatçı Oya Alasya, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oya Alasya'nın ölüm haberini, Zeki Alasya ile evliliklerinden dünyaya gelen müzisyen kızı Zeynep Alasya duyurdu.

Özellikle Salak Milyoner ve Köyden İndim Şehire filmlerindeki rolüyle tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline gelen Oya Alasya'nın vefatı için kızı Zeynep Alasya, "Annem Zeynep Oya Kaya'yı bugün kaybettik" sözleriyle duyurdu.

Alasya'nın cenazesi Zincirlikuyu Camisi'nden kaldırılarak yine Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

OYA ALASYA HAKKINDA

Oya Alasya 1949 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Zeki Alasya ile 1969 yılında evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeynep adını verdikleri bir kızları oldu, evlilikleri ise sadece 18 yıl sürdü. Kapıcının Kızı, Üç Gelin Altı Damat, Tamam mı Devam mı?, Sev Kardeşim, Köyden İndim Şehre, Salak Milyoner filmlerinde rol alan sanatçı, Devekuşu Kabare gibi tiyatro topluluklarında da sahne almıştı.