Zara şöhreti 'Neşecik' adıyla yakalamış

Özel hayatını magazin basınından uzakta yaşamayı tercih eden ünlü şarkıcı Zara'nın 8 yaşında 'Neşecik' adıyla çıkardığı albümü sosyal medyada gündem oldu. O dönem arabesk türünde şarkılar söyleyen gerçek adı Neşe olan Zara'nın 1 milyon albüm satışı elde ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Müjde Yazıcı Ergin'in 2011'de yayınlamış olduğu 'Unkapanı'ndan Sonra' belgeseli sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Hürriyet'in haberine göre; Belgeselde yer alan 'Ün Kapanı' adlı bölümünde ünlü şarkıcı Zara'nın çocuk şarkıcı 'Neşecik' adıyla 8 yaşında çıkış yaptığını, arabesk türündeki "Eyvahlar Olsun", "Yaşamak Bu Değil" albümlerinde şarkılar seslendirdiğini 1 milyon satış elde ettiğine yer verildi.

Zara, verdiği bir röportajda çocuk şarkıcı olduğu dönemi şu sözlerle anlatmıştı:

'Annem, Neşe Karaböcek hayranıydı. O yüzden ismimi Neşe koydu. 8 yaşında ilk albümüm çıktı: 'Neşecik'. Çok sattı. İmza gününde Madonna gibi hissederdim. Sek sek oynamaya çağırırlardı 'Hayır, gelemem' derdim. Hepimizin bir hikâyesi var ama 'Neşecik' geçmişte kaldı." 45 yaşındaki şarkıcı, kendisine Zara ismini Koray Kasap'ın koyduğunu söyledi: "Koray Kasap, stil danışmanlığımı yaparken global bir ismim olmasını istedi. Kıyameti kopardım. Ama ikna ettiler. O günden sonra Neşe Zara oldum. Annem bile 'Zara' diyor.'