Zafer Algöz'den dikkat çeken sözler: Tiyatro sahnesini er meydanı

Bir etkinliğe katılan ünlü oyuncu Zafer Algöz, oyunculuk üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tiyatro sahnesini er meydanına benzeten Zafer Algöz, oyunculuk mesleğinin kolay olmadığını da sözlerine ekledi. Algöz, ''Bizim ülkemizde oyuncuları, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu diye ayırıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Birine oyuncu denildiğinde tiyatro sahnesinde de kamera karşısında da oynayabilir. Çünkü oyunculuk mesleği o kadar kolay bir meslek değil.'' diye konuştu.

AA

Usta oyuncu Zafer Algöz, "37. Genç Günler" programına konuk oldu.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki etkinlikte konuşan Algöz, 15 yaşından beri Devlet Tiyatrosunda görev yaptığını belirterek, Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarının kardeş kurumlar olduklarını söyledi.

Algöz, Türkçeyi en doğru konuşan kurumların başında Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatrolarının geldiğini ifade ederek, "Tiyatro sanatçısının bir görevi de oynadığı dili doğru kullanmaktır. Tiyatro, size emanet edilen metni ezberlemek ve onu izlemeye gelenlere en güzel şekliyle aktarma sanatıdır." dedi.

Tiyatro sahnesini er meydanına benzeten Algöz, "Bizim ülkemizde oyuncuları, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu diye ayırıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Birine oyuncu denildiğinde tiyatro sahnesinde de kamera karşısında da oynayabilir. Çünkü oyunculuk mesleği o kadar kolay bir meslek değil." diye konuştu.

Zafer Algöz, tiyatro oyunculuğunu "her akşam yeniden sınava girmek" olarak tanımladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Tiyatro sahnesine çıktığınız zaman kimse sizin gözünüzün yaşına bakmaz. Sahneye çıktığınızda güzellik ve yakışıklılığınızın büyüsü beş dakika sürer. O yüzden tiyatro oyunculuğu çok kıymetlidir. Tiyatro herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Ben tiyatro oyunculuğunu seçmemdeki en büyük nedenlerden biri taklit yeteneğimdi. Çok küçük yaşlarımda akrabalarımı taklit ediyordum."