Yüzleşme’nin Zümrüt’ü Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir kaç yaşında nereli?

Yüzleşme dizisiyle dikkatleri üzerine toplayan Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir kaç yaşında? Yüzleşme’nin Zümrüt’ü Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir? Kanal D ekranlarında yeni bir dizi yayın hayatına başladı. Yüzleşme dizisindeki performansı ve karakteriyle dikkat çeken Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir sorusuna diziyi izlemeye başlayanlar yanıt arıyor. Birçok dizide ve filmde yer alan Bozoğlu; dizide Zümrüt Karaca karakterini canlandırıyor.

Ekranların yeni dizisi Yüzleşme’nin Zümrüt’ü Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir sorusuna diziyi izleyenler yanıt arıyor. Türk sinema tarihine damgasını vuran tecrübeli oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu dizide Zümrüt Karaca karakterine hayat veriyor. 29 Temmuz 1974 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yeşim Ceren Bozoğlu, oyunculuğun yanında aynı zamanda yönetmen, seslendirme sanatçısı ve eğitmendir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Bozoğlu, oyunculuk kariyerine tiyatro ile adım atmıştır. 

YEŞİM CEREN BOZOĞLU KİMDİR?

29 Temmuz 1974 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yeşim Ceren Bozoğlu, oyunculuğun yanında aynı zamanda yönetmen, seslendirme sanatçısı ve eğitmendir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Bozoğlu, oyunculuk kariyerine tiyatro ile adım atmıştır. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü mezunudur. Mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile yılın genç kadın oyuncusu seçilmiştir. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Dizi sektöründeki ilk tanınan rolü Yeditepe İstanbul'daki 'Nilgün' ile olmuştur. TRT1 ekranlarında yayınlanan dizide Emre Kınay ve Oktay Kaynarca gibi isimlerle rol almıştır. Doktorlar dizisinde Gestapo lakaplı cerrahı canlandırmış ve uzun yıllar bu rolle anılmıştır. Geniş Aile dizisinde Domuşuk Sevim karakterini canlandıran Bozoğlu'nun başrolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali'nde “en iyi film “ödülünü kazanan, Türkiye'de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi ” Bahtıkara ” da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girdi. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı “Dersimiz Oyunculuk” isimli bir kitap yazmıştır. Duru Tiyatro'da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veren başarılı oyuncu, oyuncu koçluğu konusunda aranan isimlerdendir. 2 Eylül 2007 yılında oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlenmiş ve 2010 yılında da ayrılmıştır.

DİZİDEKİ ROLÜ NEDİR?

ZÜMRÜT KARACA

45 yaşlarında. Masal’ın halası olarak biliniyor. Müthiş zeki, çok güzel bir kadın. Ama çok da gizemli. Geçmişi hakkında sadece eskiden bir hemşire olduğu biliniyor. Şimdi ise zengin iş kadını. Yıllarca Masal’la birlikte alacakları intikamı planladı. Ama kimsenin bilmediği Masal sayesinde kendi intikamını da alacağı.

YÜZLEŞME DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Masal, geçmişin sırlarını aralamak ve sevdiklerinin intikamını almak adına Kalender Kasabası'na yerleşir. Genç kadın, kasabadaki topraklara talip olarak birçok sırrın peşine düşer. Bu gizemli kadının en büyük destekçisi ise Zümrüt'tür. Masal, Gonca'nın intikamını almak ve sevdiklerinin yaralarını kapatmak adına geldiği Kalender Kasabası'nda nasıl bir çıkmaza girecek? Yıllar önce yaşanan olaylar, gün yüzüne çıkmaya çalışan gerçekler ve Masal'ın geçmişte neler yaşadığı bir bir açığa çıkacak.