Yurt dışına uyarlanma başarısı göstermiş 3 Türk dizisi!

Ekranda yer alan pek çok dizisi elde ettikleri başarıları yurt dışına taşıyıp orada da iyi bir izlenme elde ediyor. Ancak bazı diziler var ki onlar sadece yurt dışında yayınlanmakla kalmıyor bir de uyarlanıyorlar. Peki bu diziler hangileri?

Bu zamana kadar hep yabancı dizilerden uyarlanan Türk dizilerine yakından bakmıştık. Ancak yurt dışında da pek çok dizi aslında Türk dizilerinden uyarlama olan işler. Peki hangileri? İşte belki de duyunca şaşıracağınız; Türkiye'den uyarlanan o yurt dışı dizileri...

1 - ÇOCUKLAR DUYMASIN / ARAMIZDA QALSIN (AZERBAYCAN)

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın Pınar Altuğ Atacan ile başrollerini paylaştıkları ve aralıklarla tam 9 sezon ekranda kalma başarısı gösteren sitcom dizisi Çocuklar Duymasın, kardeş ülke Azerbaycan tarafından Aramızda Qalsın adıyla uyarlanmıştı.

2 - EZEL - VLAD / YAGO (ROMANYA / MEKSİKA)

Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde olduğu ve tam 3 sezon süren ama halen daha tekrarları en çok izlenen projeler arasında yer alan intikam, aksiyon temalı dizi Ezel, Romanya tarafından Vlad adıyla uyarlanmıştı. Ezel aynı zamanda Meksika tarafından Yago adıyla da uyarlanmış ve sadece 65 bölüm sürmüştü.

3 - PARAMPARÇA - OSKOLKİ (RUSYA)

Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilay ve Ebru Özkan Saban'ın başrollerinde oldukları ve 3 sezon süren Paramparça dizisi, Rusya'da Oskolki adıyla uyarlanmıştı.