Yetkin Dikinciler kimdir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nın İshak'ı Yetkin Dikinciler kaç yaşında, nereli?

TRT 1 ekranlarında yeni yayın dönemine başlayan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nın oyuncu kadrosu merak konusu oldu. Dizide İshak Reis karakterine Yetkin Dikinciler'in hayat veriyor. Dizi izleyicileri ''Yetkin Dikinciler kimdir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nın İshak'ı Yetkin Dikinciler kaç yaşında, nereli?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi bu akşam ilk bölümü ile izleyici karşısına çıkıyor. TRT 1'in iddialı dizisinin oyuncu kadrosu merak ediliyor. Dizi, Akdeniz'in Kılıcı; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas'ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatacak. Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nın İshak'ı Yetkin Dikinciler aranan isimler arasında yerini aldı. Peki, Yetkin Dikinciler kimdir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nın İshak'ı Yetkin Dikinciler kaç yaşında, nereli?

BARBAROSLAR İSHAK REİS KİMDİR?

İshak Reis, Türk denizciliğinin gelişmesine katkı sağlayan Barbaros kardeşlerin en büyüğüdür. Tarihe damga vurmuş zaferlere imza atan Türk denizcileri arasında adı anılmaktadır. Akdeniz'de Türk denizciliğini geliştiren İshak Reis, Hızır Reis ve Oruç Reis, Osmanlı İmparatorluğu adına Kuzey Afrika'da toprak elde etmiştir. İspanyollar'a karşı savaşarak Cezayir'i denetim altına almışlardır. İspanyollar'ın Araplarla birleşerek Cezayir'i geri almak üzere saldırdığı esnada İshak Reis Oruç Reis'le birlikte öldürülmüştür.

YETKİN DİKİNCİLER KİMDİR?

15 Ağustos 1969'da İstanbul'da dünyaya gelen Yetkin Dikinciler pek çok dizi, film ve tiyatro oyununda rol almıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Tiyatro bölümünü bitiren Dikinciler, Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle en büyük ünü yakalamıştır. Ünlü oyuncu, Aslı Orcan ile evlidir ve Lal isminde bir kız çocuğu vardır.

YETKİN DİKİNCİLER DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı (2021-) - İshak Reis

Yeşilçam (2021) - Reha

Menajerimi Ara (2020) - kendisi

Merhaba Güzel Vatanım (Batı İstanbul Vakfı) (2019)

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (Dijital Yapım Evi) (2019)

Bahtiyar Ölmez (2017-2018) - Rıfat Çakar/Bahtiyar Ölmez

Her Şey Mümkün (2017) - İbrahim/Selim

Nadide Hayat (2015) - Kaptan Yusuf