Dursun Salkım öldü mü, neden öldü? Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kimdir, kaç yaşındaydı?

Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım hakkında araştırmalar hız kazandı. Bugün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan ünlü isim, ''Sizin hiç babanız öldü mü? Cennette buluşalım babam. Dursun Salkım...'' ifadelerine yer verdi. Peki, Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kimdir, kaç yaşındaydı? Dursun Salkım öldü mü, neden öldü?

Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım yaşamını yitirdi. Salkım, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bunun üzerine Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkım kimdir, kaç yaşındaydı? Dursun Salkım öldü mü, neden öldü? gibi sorular gündeme geldi. İşte konuya dair detaylar...

YEŞİM SALKIM'IN BABASI DURSUN SALKIM KİMDİR?

Yeşim Salkım'ın babası Dursun Salkı müzisyen, ses sanatçısıdır. 1941 yılında Muğla'nın Milas ilçesinde dünyaya geldi. Orta eğitimini Milas'ta tamamladıktan sonra Edirne Öğretmen Lisesi'ni bitirdi ve öğretmen oldu. Sahneye ilk kez öğretmen lisesindeki öğrenciliği sırasında amatör olarak çıktı. O yıllarda İstanbul'a geldi ve Ali Erköse ile birlikte Kazablanka Gazinosu'nun kadınlar matinesine katıldı. Gördüğü ilgi ardından müzik kariyerine adım attı. Bir yıl sonra sözleri ve bestesi kendisine ait olan ilk plağı "Gazeteci Çocuk"u çıkardı.

Profesyonel olarak ilk kez İzmir Fuarı'nda şarkı söyledi. Öğretmenliği bıraktıktan sonra 10 yıl Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. Lunapark, Sarıyer, Urcan gibi içkili gazinolarla İstanbul'da tanıştı. Aynı yıllarda sözlerinin çoğunu kendisinin yazdığı şarkılardan oluşan yaklaşık üç yüz plak doldurdu.

Ses sanatçısı Sevim Tuna ile evli olan Dursun Salkım'ın kızı sanatçı Yeşim Salkım da anne-babasının izinden giderek sanatçı oldu.

DURSUN SALKIM ÖLDÜ MÜ, NEDEN ÖLDÜ?

27 Ağustos'ta babasının koronavirüse yakalandığını duyuran Yeşim Salkım, "Ciğerlerde tutulum var maalesef ama benim babam eski toprak, yenecek biliyorum" ifadeleriyle babasının durumu hakkında bilgi vermişti.

Şarkıcı, sonrasında "Babam daha iyi. Kovid bölümünde tedaviye tepki veriyor. Konuşmuyor ama inşallah iyi olacak. Arayan soranlara, geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederiz" mesajını paylaşmıştı.

Salkım, bugün babasıyla beraber çekilen bir çocukluk fotoğrafını yayınlayarak babası Dursun Salkım'ın hayatını kaybettiğini takipçileri ile paylaştı.