Yeşim Ceren Bozoğlu kimdir, kaç yaşında? Yeşim Ceren Bozoğlu'nun eski eşi kimdir?

Ünlü oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, kişisel Insatagram hesabından yaptığı paylaşımında, 6 yaşındayken uğradığı tacizi, takipçileriyle paylaştı. Bozoğlu'nun bu paylaşımı, binlerce beğeni ve yorum aldı. Takipçileri ünlü oyuncuya, destek yağdırdı.

29 Temmuz 1974 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yeşim Ceren Bozoğlu, oyunculuğun yanında aynı zamanda yönetmen, seslendirme sanatçısı ve eğitmendir. Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Oyunculuk Bölümü mezunu olan Bozoğlu, oyunculuk kariyerine tiyatro ile adım atmıştır. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü mezunudur. Mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile yılın genç kadın oyuncusu seçilmiştir. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, yönetmenlik de yaptığı tiyatro oyunlarının yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Dizi sektöründeki ilk tanınan rolü Yeditepe İstanbul'daki 'Nilgün' ile olmuştur. TRT1 ekranlarında yayınlanan dizide Emre Kınay ve Oktay Kaynarca gibi isimlerle rol almıştır. Doktorlar dizisinde Gestapo lakaplı cerrahı canlandırmış ve uzun yıllar bu rolle anılmıştır. Geniş Aile dizisinde Domuşuk Sevim karakterini canlandıran Bozoğlu'nun başrolünü oynadığı ve İpekyolu Film Festivali'nde “en iyi film “ödülünü kazanan, Türkiye'de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi ” Bahtıkara ” da 21 Mayıs 2010 tarihinde vizyona girdi. Oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı “Dersimiz Oyunculuk” isimli bir kitap yazmıştır. Duru Tiyatro'da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri veren başarılı oyuncu, oyuncu koçluğu konusunda aranan isimlerdendir. 2 Eylül 2007 yılında oyuncu Sinan Çalışkanoğlu ile evlenmiş ve 2010 yılında da ayrılmıştır.

SİNAN ÇALIŞKANOĞLU KİMDİR?

Sinan Çalışkanoğlu, 26 Ocak 1978 tarihinde İstanbul'da doğdu. Akademi İstanbul Tiyatro bölümünü bitirdi. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Merkezinde pandomim ve oyunculuk dersleri aldı. Sinan Çalışkanoğlu, tiyatro oyunlarının yanı sıra birçok reklam filmi ile sinema ve dizi filmlerde de rol aldı 2006 yılında "Selena" adlı bilim kurgu ve komedi türü televizyon dizisinde Hades karakterini canlandırdı. Dizide Hazal Şenel, Parla Şenol,Gökhan Keser, Zuhal Topal, Hakan Altıner, Kayhan Yıldızoğlu, Ümit Erdim,Serkan Şenalp, Cansu Demirci gibi oyuncular rol aldı. 2010 yılında "Türk Malı" adlı dizide Yarcan Kıymık karakterini canlandırırken; Şafak Sezer, Binnur Kaya, Hazal Şenel, Barış Çelikkol, Özkan Uğur, Melek Baykal, Bekir Aksoy, Devin Özgür Çınar ile beraber rol aldı. 2011 yılında " Şanslı Masa" adlı programı Orçun Kaptan ile birlikte moderatörlüğünü yaptı.

2012 yılında "Sabit Kanca" adlı sinema filminde İsmail Baki Tuncer, Orhan Aydın, Halil Sezai ile beraber oynadı. 2013 yılında "Kapış Kapış" adlı yarışma programını sundu.2014 yılında "İncir Reçeli 2" adlı sinema filminde Halil Sezai Paracıkoğlu, Sinan Çalışkanoğlu, Şafak Pekdemir, Ahmet Uz, Selim Akgül ile birlikte rol aldı. Kertenkele" adlı dizide Timur Acar, Erdinç Gülener, Şemsi İnkaya, Eda Özerkan, Umut Oğuz ile birlikte kadroda yer aldı. 2 Eylül 2007 tarihinde oyuncu Yeşim Ceren Bozoğluile evlendi. 10 Mart 2010 yılında boşandı. 8 Temmuz 2013 tarihinde oyuncu Tuğba Sarıünal ile evlendi. Çift 16 Kasım 2015 tarihinde boşandı.