Yeşilçam'ın efsanelerinden Renan Fosforoğlu'nun oğulları da çok ünlüymüş! Meğer o isimler...

Yeşilçam'ın efsanelerinden biri olan Renan Fosforoğlu, sayısız film projesiyle karşımıza çıktı. 1949 yılında Fedakar Ana filmi ile sektöre giriş yapan oyuncu birçok yapımda yer aldı. Renan Fosforoğlu'nun oğulları da meğer çok ünlü isimlermiş. Bakın sinemanın müdavimlerinden olan Renan Fosforoğlu'nun oğulları kimmiş...

Sayısız filmde yer alan Renan Fosforoğlu, birçok rolde rol almıştır. Türk sinemasının sevilen isimlerinden olan oyuncu 1940'larda başlayan sanat yaşamını Sadri Tek, Raşit Rıza, Ses Opereti, Muammer Karaca, Azak tiyatrosu gibi çeşitli tiyatrolarda devam ettirdi. Meğer Yeşilçam'ın efsanelerinden Renan Fosforoğlu'nun oğulları da çok ünlüymüş! İşte o isimler...

Enis Fosforluoğlu ve Ferdi Merter Fosforoğlu Renan Fosforoğlu'nun oğullarıymış. Enis Fosforluoğlu, Mualla Kavur'un oğlu, Belkıs Dilligil (teyzesi), Avni Dilligil (eniştesi), Aliye Rona (eniştesinin kızkardeşi) gibi sanat kökenli bir aileden gelmektedir.

Ferdi Merter ile kardeş olan Enis Fosforluoğlu'nun kızı da tiyatro sanatçısıdır. Enis Fosforoğlu, 2019 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında yaşamını yitirdi.

Renan Fosforoğlu'nun bir diğer oğlu Ferdi Merter Fosforoğlu sinema dünyasına "Tosun Paşa" filmiyle giriş yapmıştı. Ferdi Merter'i ise 2018 yılında kaybettik.