Yeşilçam'ın Alev'inden Kızılcık Şerbeti'nin Alev'ine mesaj...

Kızılcık Şerbeti dizisindeki Alev rolüyle yıldızı parlayan ünlü oyuncu Müjde Uzman'a, Türk sinemasının usta isminden dikkat çeken sözler. Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Selma Güneri, kendisine benzetilen Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i Müjde Uzman hakkında konuştu.

HÜSNA KÖŞGER

Selma Güneri; Türk sinemasının önemli sanatçılarından. Son olarak Hayatımın Neşesi dizisinde rol alan duayen sanatçı, genç nesil oyuncular hakkında konuştu. Selma Güneri, Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i olarak yıldızını parlatan ünlü oyuncu Müjde Uzman'ın, kendisine benzetilmesi hakkında da; "Müjde Uzman'ın bana benzetilmesi çok hoşuma gider. Çünkü çok güzel bir kadın ancak ben çok dikkatli baktığımda fazla bir benzerlik bulamadım. Şöyle bir genel havası benziyor galiba." ifadelerini kullanıyor.

Röportaj: Hüsna Köşger

Selma Hanım sizi en son Hayatımın Neşesi dizisinde seyrettik. Peki yeni sezonda da bir projede rol almayı düşünür müsünüz?

Kesinlikle düşünüyorum ancak ben sanat hayatım boyunca hep seçici oldum; senaryo seçtim, yönetmen seçtim, ekibe dikkat ettim... Başarının sırrı buradadır zaten. Bu yüzden hepsinin bir arada olması bazen çok iyi bir şans oluyor bazen de kolay kolay böyle bir şans düşmüyor. Buna dikkat etmek lazım ama çok iyi bir dizide oynamak tabii ki beni de mutlu eder. Bu benim mesleğim.

Son yıllarda Yeşilçam döneminden isimleri ekranda neredeyse hiç göremiyoruz. Bunun nedenini size sorsak; eski sanatçıları artık neden ekranda ya da bir sinema filmi projesinde göremiyoruz?

Eski dememek lazım; sanatçının eskisi olmaz, sanatçı şarap gibidir yıllandıkça değerlenir. Şimdi çok başarılı ve değerli genç oyuncular var, yapımcılar genç nesile hitap etmek için onları tercih ediyorlar herhalde. Ama bir yandan da seyirci bizi çok özlüyor; dışarı çıktığımızda festivallere katıldığımızda bunu görüyoruz, inanılmaz bir özlem var ve bizim oynadığımız dizileri-filmleri çok seyrediyorlar. Bu bir bakış meselesi herhalde, düşünce meselesi. Ben yapımcı olsaydım bu çok değerli, deneyimli oyuncularla çalışırdım. Zaten gençlerle deneyimli oyuncuları bir araya getirdikleri zaman o proje başarılı oluyor.

Genç nesli nasıl buluyorsunuz peki? Oyunculuğunu beğendiğiniz, başarılı bulduğunuz isimler var mı?

Kesinlikle harika oyuncular var, çok kabiliyetli genç arkadaşlarımız var. Bayılıyorum onlara, keyifle izliyorum. Ama isim vermek istemem müsaadenizle.

"MÜJDE UZMAN'IN GENEL HAVASI BANA BENZİYOR"

Sosyal medyada Müjde Uzman'ı sizin gençliğinize çok benzetiyorlar. Siz peki bu benzetme hakkında ne söylemek istersiniz?

Müjde Uzman'ın bana benzetilmesi çok hoşuma gider. Birkaç senedir duyuyorum bu sözü, gerçekten hoşuma gider çünkü çok güzel bir kadın ancak ben çok dikkatli baktığımda fazla bir benzerlik bulamadım. Şöyle bir genel havası benziyor galiba. Kendisi çok başarılı iyi bir oyuncu.

"SADRİ ALIŞIK MUHTEŞEM BİR ADAMDI"

Sadri Alışık'la çekmiş olduğunuz 1969 yapımı Acı İle Karışık filminiz çok seviliyor. Replikleri de sıkça paylaşılıyor. O yıllara geri dönmenizi istesek; Sadri Alışık nasıl birisiydi, onunla unutamadığınız bir anınız var mı?

Sadri Ağabey ile birçok filmde oynadık burada kelimelerle anlatmak yetersiz kalır. Onun gibi muhteşem bir aktör çok az gelir bu ülkeye; çok dolu bir insandı, çok nüktedan, insan seven, iyi kalpli dünya güzeli bir insandı. Eşi Çolpan Abla da aynen öyleydi. Biz ailece görüşürdük, çok çocuk yaşta onları tanıdım. Çok büyük feyzler aldım, onları tanımaktan çok mutluyum, çok şey öğrendim. Yıllarca birlikte çalıştık gazinolarda, çok ama pek çok anımız var. Sadri Ağabey ile bir araya geldiğimiz zaman toplantılarda bir anımız gülmeden geçmezdi, muhteşem bir adamdı cennette yatsınlar.

"DÖRT YAPRAKLI YONCA'YLA KULVARLARIMIZ FARKLIYDI"

Meslektaşınız Selda Alkor katıldığı bir yayında; "Dört Yapraklı Yonca ismi bana hep itici gelmiştir fakat bir şey diyememişimdir. Bircan bunu ortaya atarak çok sevdiği ablalarını bir araya getirdi. Onların değerlerini, kıymetlerini bilmiyor değilim. Ben onları çok seviyorum, benim için de önemli. Ama koskoca bir Türk sineması 4 isme bağlanamaz. Buraya çok emek vermiş ve zirveye çıkmış insanlar var. Onları çiğneyip geçmek çok ayıp. O dönemlerde projeler büyük isimlere verilir, kalanlar bize dağıtılırdı." açıklamasında bulunmuştu.

O dönemin önemli aktrislerinden birisi olarak, siz bu konu hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

Her biri ayrı bir değerdir onların, bu konu hakkında fazla bir şey diyemem. Çünkü benim tarzım çok farklıydı, onlardan daha sonra başladım sinemaya. Biz başka bir ekiptik, Yılmaz Güney sineması ile beraber ünlendik. Sosyal içerikli hikayeler ve tarz filmler çektik, ödüller alındı. Avrupa'larda oynadı filmlerimiz, kulvar farklıydı onun için. Saygıyla sevgiyle onları selamlıyorum, çok severim.

"VELİAHTIM ÖZGÜ NAMAL"

Peki veliahtınız olarak gördüğünüz bir isim var mı?

Var tabii; Özgü Namal.