Yeşilçam'da başrol aktrislerin sesiydi... Jehan Mahfi Ayral Tözüm vefat etti

Türk sinemasının neredeyse tüm kadın başrollerini seslendiren ve Yeşilçam'ın sesi olarak kabul edilen duayen sanatçı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm 94 yaşında vefat etti.

Hüsna Köşger

Türk sinemasının Yeşilçam olarak adlandırılan döneminde başta Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Fatma Girik olmak üzere Necla Nazır, Gülşen Bubikoğlu, Oya Aydoğan ve Emel Sayın gibi beyaz perdenin neredeyse tüm aktrislerine sesini veren duayen sanatçı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm vefat etti. Sesi özellikle Hülya Koçyiğit oldukça özdeşleştirilen Jeyan Mahfi Ayral Tözüm'ün vefat haberini, illüzyonist ve tiyatro oyuncusu Sermet Erkin sosyal medya hesabından duyurdu.

Jehan Mahfi Ayral Tözüm vefat etti

Sermet Erkin vefat haberini şu sözlerle duyurdu:

"Cumhuriyetin 100. Yılına bastığı gün neredeyse cumhuriyetle yaşıt bir sanatçıyı kaybettik.! Türk Tiyatro ve dublaj sanatının en uzun devri kapandı. Sanat hayatı en uzun sanatçımızı, değerli büyüğümüz Jeyan Mahfi Ayral Tözüm'ü biraz önce kaybettik. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlık Camii'nde öğle namazı sonrası kaldırılarak, aynı mezarlıkta babasının yanına defnedilecek. Türk tiyatrosunun ve sevenlerinin başı sağ olsun."