''Yeşilçam sıcaklığını yakalayamadık''

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ‘Sinema Söyleşileri'ne katılan Kerem Bürsin, Yeşilçam filmlerini sevdiğini söyleyerek ‘'Ne yazık ki sinemadan çok dizilerde başarılıyız” dedi.

Oyuncu Kerem Bürsin, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 'Sinema Söyleşileri'ne konuk oldu. Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleşen söyleşide Bürsin, 'Oyuncu ve İzleyici Olarak Sinema' hakkında konuştu. Ünlü oyuncu, sinemaya ilk kez 7 yaşındayken Ankara'da gittiğini belirterek, "Sinema izleyen bir aileydik. Küçükken aksiyon filmlerini çok severdim. Jean-Claude Van Damme'ın büyük hayranıydım. Robert De Niro, Tom Hanks'e büyük hayranlığım var" dedi.

EMMY'DE BAŞARILIYIZ

Ortaokul dönemlerinde de sinemaya büyük ilgi duyduğunu anlatan Bürsin, tek film alıp, birçok filme girdiğini söyledi. Eski Yeşilçam filmlerini de çok sevdiğini belirten Bürsin, "Türk sineması, Yeşilçam sıcaklığını yakalayamadı. Sinemamızı fazlasıyla ticarete kattık. Sinemadan daha çok dizilerde başarılı oluyoruz" dedi. Bürsin, son dönemde biyografi hikayelerin anlatıldığı filmlerin büyük başarı kazandığına işaret ederek, "Bizim biraz daha sinema sihrine girmemiz lazım. Sinemada hep birinin hayatını yapıyoruz. Evet, ülkemizde de anlatılacak çok insan hikâyesi var. Fakat başka şeylere de yönelmeliyiz" dedi. Oyuncu, film ödülleriyle ilgili olarak "Oscar Türkiye'ye gelmese de Emmy'de güzel işler çıkarıyoruz" dedi.