Yasemin Ergene Özilhan ailesinin gelini nasıl oldu?

Hande Erçel hakkında son dönemlerde, kayınvalide adayı Arzu Sabancı tarafından istenmediği yönünde iddialar ortaya atılıyor. Hande Erçel ile Arzu Sabancı hakkında çıkan bu iddialar sonrası akıllara, bir dönem oyuncu olup sonra cemiyetin gelini ve damadı olan isimleri getirdi. Bu isimler içerisinde en popüleri Yasemin Ergene/Yasemin Özilhan. Peki Yasemin Ergene nasıl Yasemin Özilhan oldu?

AKŞAM/Life

Hüsna Köşger

Yasemin Özilhan ya da oyunculuk ve modelliğe başladığı zamanlarda tanıdığımız adıyla Yasemin Ergene, artık cemiyet hayatının en popüler simalarından. Ancak onu büyük bir çoğunluk Doktorlar'ın Ela'sı olarak kabullenip benimsemiş durumda. Koçum Benim, Çocuğun Var Derdin Var, Aşk Oyunu ve Doktorlar onun en akılda kalıcı işleri oldu. Doktorlar dizisi ise hem şöhreti kazandırdı hem de hayatını baştan aşağı değiştirdi.

ARZU SABANCI, HANDE ERÇEL'İ GELİN OLARAK İSTEMİYOR MU?

Son günlerde Arzu Sabancı hakkında, oyuncu Hande Erçel'i gelin olarak istemediğine dair dedikodular ortaya atılmıştı. İddiaya göre; cemiyetin ünlü siması, Hande Erçel'le kendisi hakkında çıkan düğün temalı haberleri de sildirtmişti.

Sosyal medyada yayılan bu haberler sonrası akıllara; oyuncuyken bir anda cemiyetin gelini ve damadı olan isimler geldi. Ceyda Ateş, Engin Altan Düzyatan, Mert Fırat ve Yasemin Ergene bu isimlerdendi. Ancak içlerinde en çok dikkati çeken ve yaşam şekliyle sık sık gündem olan isim Yasemin Özilhan oluyor.

Peki Yasemin Ergene'nin, Türkiye'nin en büyük cemiyet ailelerinden birisi olan Özilhan'lara gelin olma süreci nasıl gerçekleşmişti?

YASEMİN ERGENE NASIL ÖZİLHAN AİLESİNİN GELİNİ OLDU?

Yasemin Ergene ilk olarak Aşk Oyunu dizisiyle çıkışını yapmıştı. Daha sonra da Grey's Anatomy'nin yerli uyarlaması olan Doktorlar'a Ela karakteriyle dahil olmuştu. Ergene'nin Aşk Oyunu'nda rol aldığı dönemlerde, o dönemlerde henüz tanışık olmadığı genç iş insanı İzzet Özilhan'ın dikkatini çekmişti.

İzzet Özilhan yurt dışında olduğu dönemde ekranda görüp dikkatini çeken Yasemin Ergene ile tanışmak istiyor. Çevresine de, "Yasemin Ergene'yi nasıl bulabilirim?" diye soruyor ancak bir cevap alamıyor. Türkiye'ye geldiği bir gün, ekranda Doktorlar dizisine denk geliyor.

Babası Tuncay Özilhan oğluna; "Bak bu dizi bizim hastanede çekiliyor" diyor ve İzzet Özilhan o an Yasemin Ergene'yi görüyor. Hastaneye gidip Ergene ile tanışan Özilhan, zamanla bu ziyaretlerini sıklaştırıyor ve iki isim evlilik kararı alıyor.

Anne Emine Özilhan ise tek bir şart koşuyor: "Önce üniversiteyi kazanacaksın, sonra evleneceksiniz." Bunun üzerine de Ergene, sırf İzzet Özilhan ile evlenebilmek için çok kısa bir sürede üniversite sınavına hazırlanıp Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü kazanıyor.