Yapay zekayla dolandırıcılığa Esra Erol'u da karıştırdılar! Soluğu savcılıkta aldı

Ünlü sunucu Esra Erol'un geçmiş yıllarda çektiği bir videosu dolandırıcılar tarafından yapay zeka ile yeni bir boyut kazandı. Konuşması değiştirilen Esra Erol'u kullanarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldı. Erol, videoyu görmesinin ardından suç duyurusunda bulundu.

Esra Erol'un önceden çektiği bir video dolandırıcılar tarafından yapay zeka sistemi ile yeniden seslendirildi. Esra Erol videoyu görmesinin ardından soluğu savcılıkta aldı.

Yasal yollara başvuran Esra Erol'un avukatı Hülya Kuran, yaptığı açıklamada "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir. Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verdi.

İşte videonun orijinali;