Yalı Çapkını'nda reyting uğruna 'kadına şiddet' güzellemesi! Pes artık... ''Tek kelimeyle hayal kırıklığısınız, bu nasıl rezalet''

Yalı Çapkını'n yeni bölüm fragmanında yer alan kadına şiddet sahneleri çileden çıkarttı. Fragmanın neredeyse tamamında yer bulan kadına şiddet sahneleri sonrası seyirci isyan etti. Yalı Çapkını için sert sözlerin yer aldığı şikayet paylaşımları yapıldı.

Yalı Çapkını kaybettiği reytingler sonrası ne yapacağını şaşırdı. Güçlü kadın profilini seyircisine sunan ve olayların hızlı çözümü ile seyirciyi sıkmayan bir senaryo diline sahip oluşuyla dikkat çeken Kızılcık Şerbeti karşısında önlenemez bir düşüş yaşayan Yalı Çapkını'nda akıl almaz bir senaryo dili kullanılmaya başlandı.

Dizinin yeni bölüm için yayınlanan fragmanının neredeyse tamamında kadına şiddet sahnesi yer aldı. Çetin Tekindor'un oynadığı Halis Ağa karakteri Gülçin Santırcıoğlu'nun oynadığı İfakat karakterine şiddet uyguluyor ve bu anları Binnur Kaya'nın oynadığı Nükhet karakteri ses çıkarmadan izliyor. Yani bir kadın, bir başka kadının şiddet görmesine ses çıkarmıyor.

YALI ÇAPKINI'NDA KADINA ŞİDDET GÜZELLEMELERİ

Aynı fragmanda; Diren Polatoğulları'nın oynadığı Kazım karakteri, Afra Saraçoğlu'nun oynadığı Seyran'a sırf eşi dışarı çıktı diye şiddet uyguluyor. Aynı Kazım bu sefer de evin hizmetlisi olan Sultan'ın boğazına bıçak dayayıp pencereden sarkıtıyor. Ve Sultan daha sonra arabada bir başka kişi tarafından boğuluyor.

Fragmanda büyük bir heyecanla sunulan kadına şiddet sahneleri sonrası seyirci ayağa kalktı. Kısa sürede sosyal medya platformu X'de gündem olan fragman sonrası "Aylardır kadına şiddetin en ağır şekli gösteriliyor" denilerek diziye ve bu sahneleri oynayan oyunculara tepki gösterildi.

İşte Yalı Çapkını'na gelen kadına şiddet tepkilerinden bazıları