Yalı Çapkını hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu! Soruşturma başlatıldı

Avrupa Müzik şirketi tarafından Yalı Çapkını dizisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Şikayet dilekçesinde Avrupa Müzik şirketinin, yapım şirketi ile görüştüğü ancak birçok uyarıya rağmen şirketin, Yalı Çapkını dizisinde kendilerine ait olan şarkılarını izinsiz bir biçimde kullanımın durdurulmadığı öne sürüldü. Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.

Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'in başrolünde yer aldıkları 'Yalı Çapkını' adlı dizinin yapım şirketi OMG Prodüksiyon, Avrupa Müzik şirketi ile hukuksal açıdan karşı karşıya geldi. Sabah'ın haberine göre; Avrupa Müzik, hak sahibi oldukları şarkılarının, Yalı Çapkını adlı dizide izinleri alınmadan hukuka aykırı bir şekilde kullanıldığını öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

YAPIM ŞİRKETİ HİÇBİR UYARIYI DİNLEMEDİ

Şikayet dilekçesinde; Yalı Çapkını'nın ilk bölümünde Müzeyyen Senar'a ait 'Kimseye Etmem Şikayet', 4. bölümde ise Dedüblüman grubuna ait 'Sakladığın Bir Şeyler Var' isimli şarkıların, izinsiz olarak yayınlandığının tespit edildiği belirtildi.

Dilekçede ayrıca Avrupa Müzik şirketinin, yapım şirketi ile görüştüğü ancak birçok uyarıya rağmen kullanımın durdurulmadığı öne sürüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Müzik şirketi, şarkılar üzerinden haksız kazanç edildiğini ifade etti ve yapım şirketinin cezalandırılmasını talep etti. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.