Wakanda nedir, ne anlama geliyor? Wakanda Forever ne demek?

Survivor tanıtımına Wakanda Forever sözleri damga vurdu. Gönüllüler takımında yer alan Steven Salam'ın konuşmasını 'Wakanda Forever' diyerek sonlandırması dikkat çekerken, Survivor'da Steven Salam'la eski futbolcu Barış Özbek arasında yaşanan ‘Vakanda' polemiği sonrası Wakanda'nın kelime anlamı merak edilmeye başlandı. Wakanda Forever ne demek? Wakanda nedir, ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

Survivor yarışmacısı Steven Salam'ın parkurda kazandığı oyunlardan sonra kullandığı “Wakanda Forever” ifadesi merak konusu oldu. Wakanda Forever ne demek? Wakanda nedir, ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Gönüllüler takımında yarışan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde doğup büyüyen isim programın ilk günününden bu yana dikkatleri çekmişti.

WAKANDA FOREVER NE DEMEK?

Wakanda Forever kelimesi selamlama anlamına gelmektedir. Wakanda görünen bir hayali ülkedir Amerikalı çizgi roman tarafından yayınlanan Marvel Comics. Sahra altı Afrika'da bulunur ve süper kahraman Kara Panter'e ev sahipliği yapar. Wakanda ilk olarak Fantastic Four # 52'de göründü ve Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı...

Wakandalılar, işaret dilinde sarılmayı temsil eden bir hareketten esinlenerek kollarını çapraz bir şekilde omuzlarına dayayarak oluşturdukları "Wakanda Forever" adını verdikleri Wakanda selamıyla birbirlerini selamlıyor.

WAKANDA NERESİ?

Wakanda hayali biri ülkedir ve Afrika'da yer alır. Wakanda, geçmişini ve kültürünü daha da genişleten 2018 yapımı Kara Panter filminde öne çıkıyor. Wakandalılar, işaret dilinde sarılmayı temsil eden bir hareketten esinlenerek kollarını çapraz bir şekilde omuzlarına dayayarak oluşturdukları "Wakanda Forever" adını verdikleri Wakanda selamıyla birbirlerini selamlıyor.

STEVEN SALAM KİMDİR?

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde dünyaya gelen Salam 2011 yılında Türkiye’ye geldi. Lise ve üniversite öğrenimini Türkiye’de tamamlayan Salam geçtiğimiz sene Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden mezun oldu. Spor bilimleri fakültesinde futbol antrenörlüğü okuyan Salam amatör olarak futbol da oynadı. Geçen sezon şampiyon olarak 1. Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e yükselen İzmir Karayollarıspor’da futbol oynayan Salam Survivor’da da şampiyonluk istediğini söylüyor.

Steven salam Survivor’a katılmasındaki ilk nedenin Survivor’ı çok sevmesinin olduğunu belirtiyor. Steven Salam’ın ikinci nedeni ise oldukça ilgi çekici. Dünyaya geldiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki günlük hayatın Survivor yarışması ile benzediğini belirten Salam ada şartlarına kolaylıkla uyum sağlayabileceğini söylüyor.