Vatan Şaşmaz ne zaman öldü, kaç yaşındaydı? Vatan Şaşmaz'ın eşi kimdir?

Çocuklar Duymasın dizinde yer alan Vatan Şaşmaz, sevenleri tarafından anılıyor. Oyunculuk, sunuculuk yapmış olan Vatan Şaşmaz'ın Asil Vatan Şaşmaz isminde bir çocuğu bulunmaktadır. Aslen Çanakkale'li olan Vatan Şaşmaz ne zaman öldü?

Vatan Şaşmaz, Türk dizi tarihinde ses getirmiş yapımlardan biri olan Çocuklar Duymasın dizinde oynamıştı. 1975 İstanbul doğumlu olan Vatan Şaşmaz, Vatan caddesinde doğduğu için annesi tarafından bu isim verilmiştir. Ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anılıyor.

VATAN ŞAŞMAZ’IN EŞİ KİMDİR?

Yasemin Adalı, 1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 2000 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında bir Mimarlık şirketinde konut ve ofis iç mimari tasarım ve uygulana projelerinde çalıştı. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir inşaat şirketinin Bilent Üniversitesi ve diğer şantiyelerinde okul, yurt ve lojman projelerinde görev aldı.

2003 yılında serbest çalışma hayatına atıldı. Konut ve mağaza gibi projeler yapmayı sürdürdü. 2005 yılında Ankara'da bir şirket kurdu ve Amerika’dan ithal ettikleri zemin kaplama malzemesinin Türkiye dağıtıcılığını üstlendi. Birkaç inşaat şirketinde görev alan Yasemin Adalı, halen proje, tasarım, dekorasyon ve onarım-restorasyon işlerini yürütmeye devam ediyor.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Türk oyuncu, sunucu ve yazar Vatansever "Vatan" Şaşmaz 8 Ocak 1975 tarihinde Fatih, İstanbul'da doğmuştur.

Aslen Çanakkale Bigalı'dır. İstanbul Vatan Caddesinde dünyaya geldiği için annesi tarafından Vatansever ismi verilmiştir.[5] Gençlik yıllarında fotomodellik yapmıştır. Ayrıca bazı reklamlarda ve kliplerde rol almıştır. Yıllarca Melike Öcalan ile birlikte atv'de sabah programları sunmuştur. Daha sonra yine atv'de Özel Hat isimli bir magazin programının sunuculuğunu üstlenmiştir. Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle geniş çevrelerce tanınmıştır. TGRT için çekilen, Akşemseddin'in hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin'i oynamıştır. 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prens'e Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynamıştır.

ROL ALDIĞI YAPIMLAR NELERDİR?

2002-2005 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter

2004 Çocuklar Ne Olacak Engin Yardımcı Karakter

2004-2009 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu

2005 Çılgın Yuva Ati Oyuncu

2005 Belalı Baldız Konuk Oyuncu

2006 Aynı Çatı Altında Yardımcı Karakter

2007 Dudaktan Kalbe Dr.Ergun Yardımcı Karakter

2008 Yalancı Romantik Konuk Oyuncu

2009 Kandıramazsın Beni Yardımcı Karakter

2009 Zordur Almak Bizden Kızı Yardımcı Karakter

2010 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter

2014 Galip Derviş Konuk Oyuncu

2017 Çocuklar Duymasın Engin Yardımcı Karakter

VATAN ŞAŞMAZ NEDEN ÖLDÜ?

27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul'daki bir otelde eski manken ve oyuncu Filiz Aker tarafından tabancayla vurularak 42 yaşında öldürüldü.